Blog varkensboerin Diana | Varkens in Nood

Blog varkensboerin Diana

Diana Saaman

Diana Saaman heeft een bijzondere baan: ze is varkensboerin.

In de Achterhoek runt ze een kleinschalig varkensbedrijfje genaamd “Frank en Frij”. Haar uitgangspunt: ‘het varken, zoals het werkelijk is, is welkom bij mij’. Voor de varkens betekent dit: lekker wroeten in de aarde, volop ruimte en heerlijk spelen met modder en stro. Maar ook betekent het dat de varkens uiteindelijk naar de slacht gaan. ‘Want ook dat is de realiteit van een natuurlijk varkensbedrijf’.

Iedere twee weken schrijft Diana een blog of maakt ze een vlog over haar varkens en het leven als boerin. Benieuwd wat Diana te vertellen heeft? Volg ons dan op Facebook of houd de website goed in de gaten!


18 augustus 2017 15:12

Zeug Yin ligt heel lekker te slapen. Zelfs zó lekker dat ze er behoorlijk wat geluid bij maakt.

Lees verder...

Snurkende Yin
2 mei 2017 15:12

Een prachtige dag voor zeventien biggen op de boerderij van Diana: ze verkennen, diep wegzakkend in de modder, voor het eerst de buitenuitloop.

Lees verder...

De buitenuitloop
13 februari 2017 15:33

Er is sneeuw gevallen op de boerderij van Diana! En dat is nieuw voor de jonge varkens. De oudere biggen durven wel naar buiten, maar de biggetjes van twee weken oud vinden het behóórlijk spannend.

Lees verder...

Biggen in de sneeuw
23 december 2016 10:31

De meeste biggen vinden het reuze spannend om voor de eerste keer naar buiten te gaan. Zo ook de exemplaren uit het jongste nest van boerin Diana. Op één bont gevlekt brutaaltje na: die gaat direct kennis maken met de buren.

Lees verder...

Varken
18 november 2016 10:24

Een van haar varkens, vertelt boerin Diana, is 'klaar om een beer te ontvangen'. En als je weet dat mannetjesvarkens zo worden aangeduid, dan begrijp je wel hoe laat het is.

Lees verder...

Varkens
Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood