Blog varkensboerin Diana | Varkens in Nood

Blog varkensboerin Diana

Diana Saaman

Diana Saaman heeft een bijzondere baan: ze is varkensboerin.

In de Achterhoek runt ze een kleinschalig varkensbedrijfje genaamd “Frank en Frij”. Haar uitgangspunt: ‘het varken, zoals het werkelijk is, is welkom bij mij’. Voor de varkens betekent dit: lekker wroeten in de aarde, volop ruimte en heerlijk spelen met modder en stro. Maar ook betekent het dat de varkens uiteindelijk naar de slacht gaan. ‘Want ook dat is de realiteit van een natuurlijk varkensbedrijf’.

Iedere twee weken schrijft Diana een blog of maakt ze een vlog over haar varkens en het leven als boerin. Benieuwd wat Diana te vertellen heeft? Volg ons dan op Facebook of houd de website goed in de gaten!


13 februari 2017 15:33

Er is sneeuw gevallen op de boerderij van Diana! En dat is nieuw voor de jonge varkens. De oudere biggen durven wel naar buiten, maar de biggetjes van twee weken oud vinden het behóórlijk spannend.

Lees verder...

23 december 2016 10:31

De meeste biggen vinden het reuze spannend om voor de eerste keer naar buiten te gaan. Zo ook de exemplaren uit het jongste nest van boerin Diana. Op één bont gevlekt brutaaltje na: die gaat direct kennis maken met de buren.

Lees verder...

Varken
18 november 2016 10:24

Een van haar varkens, vertelt boerin Diana, is 'klaar om een beer te ontvangen'. En als je weet dat mannetjesvarkens zo worden aangeduid, dan begrijp je wel hoe laat het is.

Lees verder...

Varkens
12 oktober 2016 17:29

Altijd een mooi gezicht, zo'n langsvarende luchtballon. Voor varkensboerin Diana was het wel even spannend hoe haar dieren erop zouden reageren.

Lees verder...

Varkens
15 september 2016 17:16

Diana weet wat een warm varken nodig heeft. Beetje zand, beetje water, en dan lekker spetteren. Een voor een duiken de dieren de modderpoel in - zelfs de biggetjes komen kijken.

Lees verder...

Modderbad
Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2016 Varkens in Nood