Help boer David op weg naar een gelukkige toekomst

3.944 mensen hebben de brief al gedownload!

0
3.500

Ja, ik download de brief en stuur hem aan boer David!

Boer David verdient alle liefde van de wereld, maar ik wil hem er graag aan herinneren dat pril geluk en dierenleed niet samen gaan. Daarom stuur ik hem deze brief, waarin ik hem vraag zijn besluit een varkensfabriek te beginnen, te herzien. 

Deze actie is inmiddels gesloten. Het is helaas niet meer mogelijk om de brief voor boer David nog te downloaden.

Meer doen voor de varkens?

Word donateur

Liefde en varkensleed in Boer Zoekt Vrouw

Natuurlijk gunnen we elke boer een gelukkig leven. Ook David, deelnemer aan Boer Zoekt Vrouw, die in Roemenië een nieuw bestaan opbouwt en daarbij graag een leuke vrouw aan zijn zijde wil.

We worden alleen wel een beetje treurig van zijn zakelijke plannen. David wil namelijk varkens gaan houden. 2.500 exemplaren per stal, en van die stallen heeft hij er 13 onder zijn hoede. Die zijn oud en vervallen, maar David kan toch snel beginnen, denkt hij. ,,Nieuw dak er op, nieuwe zijkanten, beetje ventilatie, stroom, de waterleidingen en dan zijn we wel klaar,” vertelt hij aan Yvon Jaspers.

Het lijkt er daarmee sterk op dat David zo’n gevreesde Oost-Europese megastal uit de grond wil stampen, waar ‘dure’ Nederlandse welzijnsregels niet gelden. Voor boeren mag dat aanlokkelijk klinken, voor dieren is het een ramp.

Gelukkig is het nog niet te laat; de verbouwing moet nog beginnen. In de introductiefilm zegt David bovendien dat hij landbouw véél leuker vindt; daar ligt zijn hart.

Wil je helpen om David ervan te overtuigen dat de akkerbouw of, desnoods, de biologische veeteelt een betere weg is naar het geluk? Download dan onze brief en stuur hem op naar Boer Zoekt Vrouw, Postbus 398, 1115 ZH, Amsterdam-Duivendrecht, of upload hem op de website van Boer Zoekt Vrouw.

Campagnenieuws

Boer zoekt Vrouw

Dat het in een varkensstal niet naar viooltjes ruikt, dat is voor de dames van Boer zoekt Vrouw-kandidaat David wel duidelijk. Ze maken grapjes over de geur, maar om te lachen is het zeker niet.

Lees verder...

David in gesprek met Yvon

Gisteravond ging het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw van start. De vijf boeren ontvingen bij elkaar 1200 brieven. 88 hiervan gingen naar boer David.

Lees verder...

big in kraamstal

Omroep KRO-NCRV wil niet inhoudelijk reageren op de onrust die is ontstaan rond de deelname van boer David aan Boer zoekt Vrouw. Ons verzoek om antwoord op de vraag of het kies is een platform te geven aan een man die een varkensfabriek wil beginnen in Roemenië – met alle ellende van dien – leverde weinig meer op dan de opmerking dat ‘iedere boer zijn eigen verhaal heeft’.

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood