Liefde en varkensleed in Boer Zoekt Vrouw

Liefde en varkensleed in Boer Zoekt Vrouw

3944 mensen hebben de brief al gedownload!

3944

Natuurlijk gunnen we elke boer een gelukkig leven. Ook David, deelnemer aan Boer Zoekt Vrouw, die in Roemenië een nieuw bestaan opbouwt en daarbij graag een leuke vrouw aan zijn zijde wil.

We worden alleen wel een beetje treurig van zijn zakelijke plannen. David wil namelijk varkens gaan houden. 2.500 exemplaren per stal, en van die stallen heeft hij er 13 onder zijn hoede. Die zijn oud en vervallen, maar David kan toch snel beginnen, denkt hij. ,,Nieuw dak er op, nieuwe zijkanten, beetje ventilatie, stroom, de waterleidingen en dan zijn we wel klaar,” vertelt hij aan Yvon Jaspers.

Het lijkt er daarmee sterk op dat David zo’n gevreesde Oost-Europese megastal uit de grond wil stampen, waar ‘dure’ Nederlandse welzijnsregels niet gelden. Voor boeren mag dat aanlokkelijk klinken, voor dieren is het een ramp.

Gelukkig is het nog niet te laat; de verbouwing moet nog beginnen. In de introductiefilm zegt David bovendien dat hij landbouw véél leuker vindt; daar ligt zijn hart.

Ja, ik download de brief en stuur hem aan boer David!

Boer David verdient alle liefde van de wereld, maar ik wil hem er graag aan herinneren dat pril geluk en dierenleed niet samen gaan. Daarom stuur ik hem deze brief, waarin ik hem vraag zijn besluit een varkensfabriek te beginnen, te herzien. 

  Deel deze campagne

  Oh nee, een pop-up!

  Geloof ons, wij houden er ook niet van.
  Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

  Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben jouw hulp nodig.

  Ja, ik help de varkens

  Nee, bedankt (ik ben al donateur)