Stop de Chinese varkenshorror

Gesloten

Stop de Chinese varkenshorror

42.627 mensen hebben getekend!

Ons doel: 50.000

42.627

De varkenspest slaat keihard toe in China en daarom ruimt de Chinese overheid tientallen miljoenen varkens. Het doden gebeurt op extreem wrede manieren. Wij mogen daar niet van wegkijken. Teken de petitie om een einde te maken aan deze meedogenloze massamoord.

Vreselijke beelden

Betrouwbare informatie uit China over deze crisis is schaars, maar de afgelopen maanden verschenen meerdere video's die laten zien hoe levende varkens door grote grijpers van grote hoogte in massagraven worden gestort. Varkens die proberen weg te komen, worden door deze grijpers weer terug de kuil in geschoven. Vervolgens worden de dieren levend begraven. In sommige gevallen worden de dieren eerst nog levend in brand gestoken voordat de kuil wordt gevuld met zand. Zelfs de meest verstokte vleeseter zal na het zien van deze beelden de karbonade laten staan.

Europa zwijgt

Terwijl dit walgelijke drama zich afspeelt blijft het in Europa oorverdovend stil. China veroorzaakt niet alleen immens varkensleed, maar handelt ook in strijd met de richtlijnen voor de bestrijding van besmettelijke dierziekten, opgesteld door de Wereldorganisatie voor diergezondheid OIE. Dit kunnen en mogen we niet stilzwijgend accepteren.

Teken de petitie

Varkens in Nood roept de Nederlandse regering op in actie te komen voor de miljoenen varkens door de ambassadeur van China, Ribiao Chen, te ontbieden. Nederland moet krachtig eisen dat internationale waarnemers toezicht gaan houden bij de Chinese bestrijding van deze vreselijke crisis. De gruwelijke manier waarop varkens nu worden gedood moet per direct stoppen. Teken de petitie en help de Chinese varkens in nood.

Beluister hier onze radiospotjes over de Chinese varkenshorror.

Video: WAARSCHUWING SCHOKKENDE BEELDEN

Video

Deel deze campagne
Gesloten

Ja, ik teken om de Chinese varkenshorror te stoppen!

De Afrikaanse varkenspest kost het leven van honderden miljoenen varkens. Veel varkens overlijden door de ziekte, maar veel meer varkens worden geruimd. Het doden wordt uitgevoerd op extreem wrede en misselijkmakende manieren. Ik wil niet dat wij wegkijken. Daarom eis ik dat de ambassadeur van China zich hiervoor moet verantwoorden.

Lees hier de volledige tekst

Petitietekst Chinese varkenshorror

Geachte minister Blok,

Ik maak me grote zorgen over de gruwelijke manier waarop tientallen miljoenen varkens in China worden gedood. Zoals u weet, heeft de varkenspest daar keihard toegeslagen. De verwachting is dat er honderden miljoenen varkens 'geruimd' worden. Het doden wordt uitgevoerd op extreem wrede en misselijkmakende manieren. Wij mogen daar in Nederland niet van wegkijken. Ik roep u daarom op om de ambassadeur van China, Ribiao Chen, ter verantwoording te roepen. Deze vreselijke praktijken moeten zo snel mogelijk stoppen. 

Vreselijke beelden

Video’s die opduiken tonen hoe levende varkens van grote hoogte in massagraven worden gestort. Wie probeert te ontsnappen wordt door grote grijpers weer terug de kuil in geschoven. Vervolgens worden de dieren levend begraven. In sommige gevallen worden de varkens eerst nog levend in brand gestoken voordat de kuil wordt gevuld met zand.

Europa zwijgt

Terwijl dit walgelijke drama zich afspeelt blijft het in Europa oorverdovend stil. China veroorzaakt niet alleen immens varkensleed, maar handelt ook in strijd met de richtlijnen voor de bestrijding van besmettelijke dierziekten, opgesteld door de Wereldorganisatie voor diergezondheid OIE. Ik vind dat we dat niet stilzwijgend kunnen en mogen accepteren.

Niet opportunistisch profiteren

Het aantal varkens in China zal dit jaar afnemen met 25 procent tot 35 procent. Dit betekent hogere prijzen en meer export voor Nederlands varkensvlees en ademruimte voor de Nederlandse boeren die al jaren kampen met lage inkomens. De Nederlandse overheid ziet hierin een duidelijke kans om verder te groeien in "een belangrijke afzetmarkt voor Nederlands varkensvlees". Ook benadrukt een werkgroep vanuit het ministerie van LNV actief het belang van de "BV-NL" te dienen, zonder een woord te reppen over de vreselijke dierenleed achter deze "afzetkans".  

Mijn oproep

Ik wil dat de Nederlandse regering de ambassadeur van China ter verantwoording roept en eist dat deze gruwelijke praktijken direct stoppen. Nederland moet daarnaast met klem verzoeken dat er internationale waarnemers toezicht houden bij de Chinese bestrijding van deze vreselijke crisis. Wij moeten het lot van deze tientallen miljoenen varkens boven economische belangen plaatsen.

Hoogachtend,

Voor- en achternaam (worden automatisch ingevuld)

Statusbericht


Deze campagne is afgelopen
Meer doen voor de varkens?
Doneer nu!

Zojuist getekend

    Deel deze campagne