30.581 mensen hebben getekend!

0
40.000

Ja, ik teken om de Chinese varkenshorror te stoppen!

De Afrikaanse varkenspest kost het leven van honderden miljoenen varkens. Veel varkens overlijden door de ziekte, maar veel meer varkens worden geruimd. Het doden wordt uitgevoerd op extreem wrede en misselijkmakende manieren. Ik wil niet dat wij wegkijken. Daarom eis ik dat de ambassadeur van China zich hiervoor moet verantwoorden.

Lees hier de volledige petitietekst

Vul je gegevens in en klik op verstuur.

Zojuist getekend

4 min 8 sec
Robin Planken
5 min 2 sec
Erik Hoeksema
7 min 17 sec
Susanne Jol
9 min 23 sec
Anoniem
13 min 13 sec
Anoniem

Stop de Chinese varkenshorror

De varkenspest slaat keihard toe in China en daarom ruimt de Chinese overheid tientallen miljoenen varkens. Het doden gebeurt op extreem wrede manieren. Wij mogen daar niet van wegkijken. Teken de petitie om een einde te maken aan deze meedogenloze massamoord.

Vreselijke beelden
Betrouwbare informatie uit China over deze crisis is schaars, maar de afgelopen maanden verschenen meerdere video's die laten zien hoe levende varkens door grote grijpers van grote hoogte in massagraven worden gestort. Varkens die proberen weg te komen, worden door deze grijpers weer terug de kuil in geschoven. Vervolgens worden de dieren levend begraven. In sommige gevallen worden de dieren eerst nog levend in brand gestoken voordat de kuil wordt gevuld met zand. Zelfs de meest verstokte vleeseter zal na het zien van deze beelden de karbonade laten staan.

Nederland
Terwijl dit walgelijke drama zich afspeelt blijft het in Nederland oorverdovend stil. China veroorzaakt niet alleen immens varkensleed, maar handelt ook in strijd met de richtlijnen voor de bestrijding van besmettelijke dierziekten, opgesteld door de Wereldorganisatie voor diergezondheid OIE. Dit kunnen en mogen we niet stilzwijgend accepteren.

Teken de petitie
Varkens in Nood roept de Nederlandse regering op in actie te komen voor de miljoenen varkens door de ambassadeur van China, Ribiao Chen, te ontbieden. Nederland moet krachtig eisen dat internationale waarnemers toezicht gaan houden bij de Chinese bestrijding van deze vreselijke crisis. De gruwelijke manier waarop varkens nu worden gedood moet per direct stoppen. Teken de petitie en help de Chinese varkens in nood.  

Video: WAARSCHUWING SCHOKKENDE BEELDEN

 

 

Campagnenieuws

De Afrikaanse varkenspest is een besmettelijk virus dat voor miljoenen varkens wereldwijd catastrofaal kan worden, simpelweg omdat er zo ongelooflijk veel varkens worden gehouden. Waarom is er geen vaccin? En wordt daar wel aan gewerkt?

Lees verder...

Op 13 september 2018 werden in België everzwijnen gevonden met Afrikaanse varkenspest. Nederland schrok zich de blubber, want als de ziekte hier uitbreekt, heeft dat grote gevolgen voor varkens en varkensboeren. Voor andere landen geldt dat ook. Hoe kan het dat de Europese varkenshouderij zo kwetsbaar is?

Lees verder...

zielig varken

Varkens die levend begraven worden, varkens die levend verbrand worden – in China heerst de Afrikaanse varkenspest, waardoor miljoenen dieren op wrede wijze gedood worden. Maar wat is dat eigenlijk, de Afrikaanse varkenspest?

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood