Geef de big zijn krulstaart terug!

Gecoupeerde staartjes

In Nederland wordt jaarlijks bij 25 miljoen biggen hun staart geamputeerd. Het is al 25 jaar verboden om varkensstaarten te couperen. Toch is het nog steeds de normaalste zaak van de wereld dat een boer varkensstaartjes zonder verdoving afknipt of afbrandt. Een bizarre ‘oplossing’ voor een probleem dat veroorzaakt wordt door een ongeschikte huisvesting.

Goed leven, blij varken

Goed voer en drinkwater, een gezond stalklimaat en afleidingsmateriaal zoals stro of hooi zorgen voor blije varkens die niet in elkaars staarten bijten. De krulstaart is daarmee een indicator voor dierenwelzijn in de varkenshouderij. Zit de staart eraan, dan heeft het varken een beter leven gehad. 

De supermarkten hebben de macht

De sleutel ligt bij supermarkten en consumenten. Zij kunnen kiezen voor vlees van varkens met een staart. Als consumenten 10 cent extra betalen voor een stukje vlees, kan de varkensboer maatregelen nemen die bijdragen aan een beter varkensleven. 

Samen komen we in actie!

Varkens in Nood wil dat supermarkten uitsluitend vlees verkopen van varkens met een staart. Daar gaan we actie voor voeren! Help je mee een grote mediacampagne mogelijk te maken? Steun ons met een maandelijkse donatie en geef de big zijn krulstaart terug!

Deel deze pagina

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de varkens

Nee, bedankt (ik ben al donateur)