Hoe scoort jouw supermarkt?

2.292 mensen hebben getekend!

0
2.000

Ja, ik doe mee aan de landelijke Beter Leven telling!

Supermarkten beloven al jaren over te stappen op varkensvlees met het Beter Leven keurmerk. Maar de steekproeven van onze medewerkers laten zien dat veel supermarkten hun belofte nog lang niet hebben waargemaakt. Met jouw hulp kunnen we het aanbod van het varkensvlees landelijk in kaart brengen.

Meld je nu aan! Dan ontvang je van ons een formulier met een uitleg over hoe het tellen precies in zijn werk gaat.

De landelijke Beter Leven telling is gesloten op zondag 31 juli 2016. Het is helaas niet meer mogelijk om in schrijven.

Meer doen voor de varkens?

Word donateur

Landelijke Beter Leven telling

Supermarkten beloven al jaren over te stappen op varkensvlees met het Beter Leven keurmerk. Graag willen we in kaart brengen hoe het precies gesteld is met deze beloften. Daarom organiseren we nu de landelijke Beter Leven telling.

Varkens in Nood brengt iedere maand de VarkensvleesMonitor uit. Hiervoor voeren onze medewerkers zelf al steekproeven uit bij verschillende filialen van grote supermarktketens, zoals Albert Heijn, Jumbo en Lidl. Vanzelfsprekend kunnen we niet alle winkels in Nederland bezoeken. Maar als iedere consument nu in de eigen supermarkt gaat tellen, dan kunnen we het aanbod preciezer in kaart brengen.

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming maakt het mogelijk om dierlijke producten te herkennen die met meer oog voor dierenwelzijn zijn geproduceerd. Met een sterrensysteem wordt aangetoond of de dieren een goed leven hebben gehad. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van de varkens was. 

Jij kunt ook zelf in kaart brengen wat jouw supermarkt aan varkensvlees aanbiedt: hoeveel producten hebben een Beter Leven keurmerk, hoeveel niet? Is de supermarkt klein, dan ben je in 10 minuten klaar. Reken bij een groter aanbod op 15 tot 20 minuten.

Campagnenieuws

Biggen op stro

Het is gelukt! Ruim 2000 mensen zijn in hun supermarkt gaan tellen wat het aandeel varkensvlees is met tenminste één ster van het Beter Leven Keurmerk.

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood