Nieuwsartikelen

5 februari 2019 15:28

China viert vandaag de start van het nieuwe jaar: dat is deze keer het jaar van het varken! Voor veel varkens valt er helaas bijzonder weinig te vieren. Speciaal voor de start van het jaar van het varken, vertonen wij tot 18 februari de korte documentaire M6nths (6 months) van de Nederlandse filmmaker Eline Helena Schellekens. 

Lees verder...

M6nths
5 februari 2019 11:55

Eén jaar geleden ontving Varkens in Nood schokkende beelden van een smerige verwaarloosde varkensstal. Wij deden onmiddellijk aangifte. De NVWA controleerde de stal en verklaarde de zaak verder als opgelost. Afgelopen maandag doken er wederom gruwelijke beelden op van Animal Rights. Wat blijkt, het is dezelfde stal!

Lees verder...

4 februari 2019 14:57

Jaarlijks sterven er tienduizenden dieren als gevolg van een stalbrand: vorig jaar alleen kostte het 122.000 dieren hun leven. Vorige week was het opnieuw raak.

Lees verder...

1 februari 2019 14:48

De uitspraak in onze rechtszaak tegen de site Vlees.nl is er. Helaas is onze eis afgewezen. Consumenten moeten volgens de rechter wel weten dat het propaganda is en worden blijkbaar geacht de uitingen met een flinke korrel zout te nemen.

Lees verder...

29 januari 2019 16:36

Op donderdag 24 januari vond in de Tweede Kamer een groot debat plaats over dierenwelzijn. Veel Kamerleden uitten hun afschuw over de hoge biggensterfte en het tien jaar lange falen van de sector om de biggensterfte te bestrijden. Minister Schouten belooft actie, maar het lijkt erop dat ze nog steeds te veel vertrouwt op de sector.

Lees verder...

dode big
Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood