Gezocht: ervaren campaigner (32-40 uur)

gelukkig varken
Foto: Sabine Grootendorst/Varkens in Nood

De stichtingen Varkens in Nood en Dier&Recht zoeken een ervaren campaigner met originele en creatieve ideeën. Iemand die gedreven is om dierenleed een halt toe te roepen. Een praktische denker en doener die weet waarom, wanneer en hoe je bepaalde (online) middelen inzet.

Wie zijn wij?

De stichtingen Varkens in Nood en Dier&Recht zetten zich in voor een beter welzijn van gehouden dieren, door een grote variëteit aan activiteiten te ondernemen, variërend van rechtszaken tot spraakmakende acties die de media halen. Al onze campagnes berusten op feiten en gedegen onderzoek.

Het team bestaat momenteel uit tien fulltime medewerkers en diverse parttimers, freelancers en stagiairs. We beschikken over een sterk inhoudelijk team, waar ook dierenartsen deel van uitmaken, gespecialiseerd in de gezondheid en het welzijn van varkens, kalveren, paarden, honden en katten. Daarnaast is er een veelzijdig en creatief communicatieteam dat samen met de inhoudelijke experts acties en interventies bedenkt om de misstanden die we de wereld uit willen helpen, zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen.

Wij werken in onze campagnes samen met wetenschappers, politici en juristen, en de interactie met media vormt een vast onderdeel van ons werk.

Wie zoeken we?

Als campaigner heb je aantoonbare ervaring met het zelfstandig ontwerpen en organiseren van campagnes. Je bent slim en strategisch, en kunt een complex probleem in hapklare brokken hakken om zo bij een breder publiek de juiste snaar te raken. Je snapt hoe (communicatie)middelen ingezet kunnen worden om druk te zetten op bedrijven of politiek. Je vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en uit te proberen, en stapt makkelijk buiten de gebaande paden. Je kunt daardoor het gehele palet aan mogelijkheden die je tot je beschikking hebt om een campagne aan te kleden (onderzoek, acties, petities, social media, media, lobby, etc.), overzien en inzetten.

Je laat niet los tot je concrete resultaten hebt bereikt, en je bent een echte teamplayer die samenwerking opzoekt om je doelen te behalen.

Inhoudelijke kennis over de veehouderij is een pré.

Jouw profiel

 • Je houdt van dieren en leeft daarnaar;
 • je bent activistisch en hebt lef;
 • je hebt minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare rol;
 • je hebt een goede taalvaardigheid;
 • je bent een creatieve denker die altijd kansen ziet; 
 • je hebt hbo/academisch werk- en denkniveau;
 • je woont bij voorkeur op maximaal 45 minuten reistijd (ov) van ons kantoor in Amsterdam.

Wij bieden

 • De kans een daadwerkelijk verschil te maken in het leven van dieren;
 • veel vrijheid om ideeën te ontwikkelen en ze in de praktijk te brengen;
 • een gedreven team met korte lijntjes;
 • goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden;
 • een functie voor 32-40 uur per week;
 • een salaris tussen de € 2.500 en € 3.500 bruto per maand bij 40 uur per week, afhankelijk van kennis en ervaring.

Interesse in deze functie?

E-mail voor 24 december een motivatiebrief met cv en je grootste campagnesucces naar eefje@dierenrecht.nl o.v.v. ‘sollicitatie campaigner’. Voor vragen kun je Eefje Klinkenberg mailen of bellen (020-280 78 06).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de varkens

Nee, bedankt (ik ben al donateur)