Vacature Communicatiemedewerker (32-40 uur) | Varkens in Nood

Vacature Communicatiemedewerker (32-40 uur)

We zijn op zoek naar een campagnemedewerker die zijn/haar ervaring en werklust in wil zetten voor de dieren. Met het nodige (schrijf)talent verspreid je onze campagnes op creatieve en effectieve wijze onder de pers, donateurs en op internet.

Wie zijn wij?
Stichtingen Dier&Recht en Varkens in Nood vormen één organisatie met een aangenaam kantoor in het centrum van Amsterdam. Het team bestaat op dit moment uit vijf vaste medewerkers en diverse vrijwilligers en freelancers, waaronder juristen en dierenartsen.

Wij proberen het lot van dieren zoals varkens en (ras)honden te verbeteren, door een grote variëteit aan campagnes, variërend van rechtszaken tot tv-optredens en de RashondenWijzer. Gelet op de beperkte omvang van onze organisatie behoren we tot de meest succesvolle NGO’s van Nederland. 

Onze achterban bestaat uit een hoger opgeleid, meestal wat ouder publiek. Samenwerking met wetenschappers, politici, BN-ers, auteurs, media en juristen vormt een vast onderdeel van ons werk.

Wat houdt de baan in?
De ruim aanwezige informatie over dierenleed, maar ook over interessant diergedrag, worden door jou vertaald in on- en offline teksten en vinden hun weg naar onze website, nieuwsbrieven, donateursmailingen, persberichten, opiniestukken en social media. Verder denk je mee over het ontwikkelen van campagnes, free publicity en fondsenwerving. Bovendien analyseer je de effectiviteit van onze communicatie met bijvoorbeeld Google Analytics.

Je werkt samen met vaste en freelance medewerkers als dierenartsen, biologen en juristen, met de websitebouwer, ontwerper en onze social media adviseur. Je vormt een essentieel deel van onze organisatie, altijd flink in de weer, soms improviserend en soms gestructureerd, altijd nieuwsgierig en op zoek naar kansen. Je bent een optimistische doorzetter, collegiaal en hulpvaardig. Je kunt snel schakelen, binnen no-time inspelen op de actualiteit en je bent stressbestendig. Je woont op maximaal 45 minuten reistijd (OV) van ons kantoor in Amsterdam.

Vereisten

  • Aantoonbaar agenderend en wervend schrijftalent;
  • Je wilt je met hart en ziel inzetten voor onze doelstellingen;
  • Brede algemene en intellectuele ontwikkeling;
  • Je bent activistisch, je hebt lef en bent zeer ondernemend en vindingrijk;
  • Digitaal geletterd, bij voorkeur bekend met Google Analytics, Google Adwords en Facebookadvertenties;
  • Minimaal 3 jaar relevante ervaring, liever meer en opleiding op HBO of WO niveau.

Ben je geïnteresseerd in deze functie?
E-mail dan z.s.m. een motivatie met CV naar o.v.v. ‘sollicitatie communicatiemedewerker’.  Voor vragen kun je Eefje Klinkenberg bellen op 020 617 77 57.

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2016 Varkens in Nood