Nieuwsartikelen

18 juni 2019 10:10

Na jarenlang campagne voeren tegen de uitzichtloze verveling van varkens, kwam er eind vorig jaar positief nieuws: de overheid gaat eindelijk strenger controleren. Het gevolg moet zijn dat Nederlandse varkens verrijkingsmateriaal krijgen dat wél voldoet aan de wet, en iets beter past bij hun natuurlijke behoeftes. Varkenshouders krabben zich achter de oren… Wat heeft een varken nodig?

Lees verder...

17 juni 2019 17:01

Vandaag presenteert minister Schouten haar nieuwe landbouwvisie. De nieuwe revolutie heet kringlooplandbouw en bevat zeker een aantal hoopgevende verbeteringen. Maar één onderwerp blijft schrijnend afwezig: oog voor dierenwelzijn.

Lees verder...

13 juni 2019 12:22

Onderzoek van RTL en Animal Rights bewijst dat keuringen van NVWA falen: zieke en gewonde varkens, vaak met grote abcessen, gaan ondanks de wettelijk verplichte exportkeuring op transport naar slachthuizen in Duitsland en België. Het werkt driedubbel varkensleed in de hand: in het slachthuis, op transport én in de stal.

Lees verder...

6 juni 2019 12:20

De vicevoorzitter van de Europese Commissie veroordeelt China scherp om de weerzinwekkende wijze waarop het land miljoenen met Afrikaanse varkenspest besmette varkens ruimt. Op beelden is te zien hoe de dieren levend worden begraven, of zelfs verbrand.

Lees verder...

15 mei 2019 09:46

Door alle berichtgeving en discussie over boeren en activisten, wordt de aandacht afgeleid van de echte slachtoffers: de dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij in Nederland.

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood