Teken nu voor verandering in de varkenshouderij | Varkens in Nood
Help mij aan een beter leven?

67.124 mensen hebben getekend!

0
60.000

Ja, ik teken vóór verandering!

Het is tijd voor verandering. De overheid moet de zieke varkenssector saneren en investeren in nieuwe, veelbelovende vervangers van vlees, zuivel en eieren. Deze transitie moet mogelijk gemaakt worden door een accijns op vlees.

Nu is het moment.

Lees hier het voorstel van Varkens in Nood over de toekomst van de varkenshouderij.

Deze actie is afgelopen op dinsdag 9 februari 2016 om 17.30 uur. Het is helaas niet meer mogelijk om te tekenen.

De petitie is op donderdag 11 februari aangeboden aan staatssecretaris van Dam in Den Haag.

Meer doen voor de varkens?

Word donateur

Teken nu voor verandering in de varkenshouderij

Varkens in Nood heeft alle misstanden bij varkens op een rij gezet in een nieuw rapport. Dat zijn er 120. Doorligwonden, maagzweren, overvolle stallen, speendiarree, ongeschikt afleidingsmateriaal, uitputting en stress door continu zwanger zijn en ga zo maar door. Al die ellende levert de varkensboeren niets op; de varkenssector staat er slechter voor dan ooit en een groot deel van de boeren staat op het punt om failliet te gaan. Het is NU de hoogste tijd voor verandering! 

Het is tijd om te bouwen aan een schone, gezonde en diervriendelijke toekomst. Doe jij mee? Varkens in Nood schreef een voorstel om de transitie van een zieke overproducerende varkenssector naar kleinschalig, duurzaam en meer vleesvervangers mogelijk te maken.

Campagnenieuws

Precies een jaar geleden overhandigden we een petitie aan staatssecretaris Van Dam. De petitie was ondertekend door 67.124 mensen en eiste een verandering in de varkenshouderij.

Lees verder...

Gisteren bracht Moby een indrukwekkende nieuwe muziekvideo uit. Volledig: Moby & The Void Pacific Choir - A Simple Love.

Lees verder...

kreupel varken

Kreupelheid is een groot gezondheidsprobleem voor Nederlandse varkens; daar zorgen hun zware gewicht en de vaak gladde stalvloeren wel voor. Wetenschapster Ellen Meijer, die op het onderwerp afstudeerde, gooit een nieuw wapen in de strijd tegen het probleem: een drukmat.

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2016 Varkens in Nood