Petitietekst cameratoezicht slachthuizen

Aan minister Carola Schouten,

Ik maak me grote zorgen over de wantoestanden in de Nederlandse slachthuizen en het onvoorstelbare leed dat hier achter gesloten deuren plaatsvindt. Dieren die bij bewustzijn in gloeiend heet water of op de werktafel van de slachter terecht komen. Er moet nu een einde komen aan dit afschuwelijke dierenleed!

NVWA beschermt horrorslachthuizen
Het is onacceptabel dat de NVWA - ondanks dringend verzoek van supermarkten, politici en burgers - weigert de namen van deze foute slachthuizen bekend te maken.  De inspectiedienst wil geen openbaarheid geven omdat dit de handelsrelaties met buitenlandse afnemers onder druk zou zetten. Het belang van de bedrijven weegt voor de NVWA zwaarder. 
 

Ontnuchterend voor iedereen die nog in de veronderstelling verkeerde dat de NVWA een onafhankelijke inspectiedienst van de overheid is, die daadwerkelijk het dierenwelzijn bewaakt, zoals zij op haar website stelt.

Mijn oproep
Al jarenlang vinden er onder toeziend oog van de NVWA ernstige misstanden plaats; ook nu wegen de belangen van de vleesindustrie weer zwaarder dan dierenwelzijn. Dit moet stoppen!
 

Ik roep de overheid op om cameratoezicht op de gehele slachtlijn in alle Nederlandse slachthuizen verplicht te stellen en ervoor te zorgen dat deze beelden – inclusief geluid- openbaar gemaakt worden. Er moet nu een einde komen aan deze schokkende misstanden in Nederlandse slachthuizen. De tijd is op!

 

Hoogachtend,

Voor- en achternaam (worden automatisch ingevuld)

Ja, ik teken voor verplicht cameratoezicht in slachthuizen!

Al jarenlang vinden er onder toeziend oog van de NVWA ernstige misstanden plaats. Ik vind dit onacceptabel. Ik eis verplicht, permanent en transparant cameratoezicht in alle slachthuizen op de gehele slachtlijn!

Deze petitie is gesloten op donderdag 6 september. Het is helaas niet meer mogelijk om te tekenen.

Meer doen voor de varkens?

Word donateur

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood