Petitietekst Chinese varkenshorror

Geachte minister Blok,

Ik maak me grote zorgen over de gruwelijke manier waarop tientallen miljoenen varkens in China worden gedood. Zoals u weet, heeft de varkenspest daar keihard toegeslagen. De verwachting is dat er honderden miljoenen varkens 'geruimd' worden. Het doden wordt uitgevoerd op extreem wrede en misselijkmakende manieren. Wij mogen daar in Nederland niet van wegkijken. Ik roep u daarom op om de ambassadeur van China, Ribiao Chen, ter verantwoording te roepen. Deze vreselijke praktijken moeten zo snel mogelijk stoppen. 

Vreselijke beelden
Video’s die opduiken tonen hoe levende varkens van grote hoogte in massagraven worden gestort. Wie probeert te ontsnappen wordt door grote grijpers weer terug de kuil in geschoven. Vervolgens worden de dieren levend begraven. In sommige gevallen worden de varkens eerst nog levend in brand gestoken voordat de kuil wordt gevuld met zand.

Nederland zwijgt
Terwijl dit walgelijke drama zich afspeelt blijft het in Nederland oorverdovend stil. China veroorzaakt niet alleen immens varkensleed, maar handelt ook in strijd met de richtlijnen voor de bestrijding van besmettelijke dierziekten, opgesteld door de Wereldorganisatie voor diergezondheid OIE. Ik vind dat we dat niet stilzwijgend kunnen en mogen accepteren.

Niet opportunistisch profiteren
Het aantal varkens in China zal dit jaar afnemen met 25 procent tot 35 procent. Dit betekent hogere prijzen en meer export voor Nederlands varkensvlees en ademruimte voor de Nederlandse boeren die al jaren kampen met lage inkomens. De Nederlandse overheid ziet hierin een duidelijke kans om verder te groeien in "een belangrijke afzetmarkt voor Nederlands varkensvlees". Ook benadrukt een werkgroep vanuit het ministerie van LNV actief het belang van de "BV-NL" te dienen, zonder een woord te reppen over de vreselijke dierenleed achter deze "afzetkans".  

Mijn oproep
Ik wil dat de Nederlandse regering de ambassadeur van China ter verantwoording roept en eist dat deze gruwelijke praktijken direct stoppen. Nederland moet daarnaast met klem verzoeken dat er internationale waarnemers toezicht houden bij de Chinese bestrijding van deze vreselijke crisis. Wij moeten het lot van deze tientallen miljoenen varkens boven economische belangen plaatsen.

Hoogachtend,

Voor- en achternaam (worden automatisch ingevuld)

Ja, ik teken om de Chinese varkenshorror te stoppen!

De Afrikaanse varkenspest kost het leven van honderden miljoenen varkens. Veel varkens overlijden door de ziekte, maar veel meer varkens worden geruimd. Het doden wordt uitgevoerd op extreem wrede en misselijkmakende manieren. Ik wil niet dat wij wegkijken. Daarom eis ik dat de ambassadeur van China zich hiervoor moet verantwoorden.

Vul je gegevens in en klik op verstuur.

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood