Dirk en Jumbo, dit is geen leven!

24.849 mensen steunen deze rechtszaak!

0
20.000

Ja, ik eis een beter leven voor de varkens!

Vind jij ook dat de varkens recht hebben op minimaal Beter Leven Keurmerk 1 ster? Laat weten dat je deze rechtszaak steunt, door mede-eiser te worden! Mede-eiser zijn van onze rechtszaak betekent niets meer en niets minder dan dat jouw naam wordt meegestuurd met de dagvaarding. Er zijn geen kosten aan verbonden, noch is er sprake van enig risico. 

Samen kunnen we de supermarkten dwingen over te stappen op minimaal Beter Leven Keurmerk 1 ster!

Deze campagne is inmiddels gesloten. Het is helaas niet meer mogelijk om mede-eiser te worden.

Update: wij hebben een dagvaarding gestuurd aan Dirk. Jumbo heeft inmiddels voldoende stappen gezet met het aanbod van Beter Leven vlees. Jumbo gaan we om die reden niet dagvaarden.

Wil je de rechtszaak steunen?

Word donateur

Rechtszaak tegen supermarkten

Supermarkten als Dirk en Jumbo beloven al jaren over te stappen op varkensvlees met het Beter Leven Keurmerk 1 ster. Helaas komen ze die beloftes voor een groot deel niet na. Ondertussen leiden nog altijd miljoenen varkens in de vee-industrie een miserabel leven.

In het tv-programma Radar onthulde Varkens in Nood dat, ondanks alle mooie toezeggingen, verreweg het meeste varkensvlees in de Nederlandse supermarkten geen keurmerk heeft. Het is dus afkomstig van varkens uit de reguliere vee-industrie die lijden onder 120 misstanden. Vooral Jumbo en Dirk doen toezeggingen die ze keer op keer niet nakomen.

Onbegrijpelijk vinden wij, want de overstap naar Beter Leven Keurmerk 1 ster is makkelijk haalbaar. Bovendien is het een noodzakelijke stap, omdat gangbaar varkensvlees op tal van punten in strijd met de wet geproduceerd wordt! Varkens in Nood laat het er niet bij zitten en begint in samenwerking met zusterorganisatie Dier&Recht een rechtszaak tegen Dirk en Jumbo. Doel is de supermarkten te verplichten per direct over te stappen op minimaal 1 Beter Leven ster voor al het varkensvlees.

Campagnenieuws

Dirk van den Broek

Varkens in Nood heeft de rechtszaak over dierenwelzijn tegen supermarktketen Dirk verloren. De rechtbank in Noord-Holland wees helaas alle vorderingen af. We overwegen in hoger beroep te gaan omdat we het oneens zijn met de gang van zaken en uiteraard met de uitspraak.

Lees verder...

Supermarkt Dirk

Varkens in Nood en Dier&Recht stonden gisteren voor een driekoppige rechtbank in Haarlem, in de zaak die wij hadden aangespannen tegen Dirk van den Broek.

Lees verder...

Varkens

Supermarkt Dirk heeft namens alle varkens in nood een dagvaarding ontvangen. Daarin wordt geëist dat de keten stopt met de verkoop van onrechtmatige geproduceerd varkensvlees en overstapt op vlees dat tenminste één ster van het Beter Leven Keurmerk heeft.

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood