Al 47.840 zakken gedoneerd!

0
40.000

Ja, ik help Sinterklaas en doneer voor jutezakken!

Deze Sinterklaas geef ik een surprise aan moedervarkens en hun biggetjes. Ik doneer jutezakken, die worden uitgedeeld aan zeugen en biggetjes in de intensieve varkenshouderij. Zo maak ik de feestdagen iets fijner voor de varkens!

Deze actie is inmiddels gesloten. Het is helaas niet meer mogelijk om nog jute zakken te bestellen. Heb je gedoneerd voor de jute zakken? Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de actie.

Meer doen voor de varkens?

Word donateur

Geef varkens jutezakken cadeau voor Sinterklaas!

Als varkens verlanglijstjes konden maken, dan zouden ze waarschijnlijk vragen om cadeaus die Sinterklaas ze niet kan geven. Meer ruimte. Stro. Schone lucht. Af en toe een frisse snuit halen.

Eén bescheiden wens ligt wél binnen het bereik van de goedheiligman: hij kan varkensgezinnen verblijden met een jutezak. De aanstaande moeder kan hiermee de lange, lege dagen vullen in de kraambox; ze zal kauwen op het materiaal en het tot een nestje vormen. En na de bevalling hebben de biggetjes iets om op te liggen. Iets dat zachter is dan beton of plastic, en iets dat ruikt naar mama!

Nee, met zo’n juten doek kan de zeug geen volwaardig nest bouwen, maar het lijkt er wel op. En in de intensieve veehouderij is dat heel wat.

Van alle donaties brengen we jutezakken naar honderdduizenden moedervarkens en biggetjes. Zo maken we hun winter iets warmer. Doe je mee?

Ben jij varkenshouder en gebruik je nog geen juten doeken, maar wil je dat wel graag uitproberen? Meld je dan aan via info@varkensinnood.nl. Je ontvangt dan gratis jutezakken en eventueel bevestigingsmateriaal. Zonder verplichtingen!

Campagnenieuws

Een zwangere zeug heeft de natuurlijke behoefte een nest te maken voor haar biggetjes, maar dat is in de vee-industrie onmogelijk. Daarom startten wij in november een actie om zeugen en hun biggetjes jutezakken te kunnen geven.

Lees verder...

Jute zakken

Goed nieuws: de eerste lading jute zakken wordt op 5 december uitgedeeld. Samen met ons zal Sinterklaas 's middags afreizen naar de boerderij van Johnny Hogenkamp in Dalfsen om een stapel pakketjes aan de varkens te geven.

Lees verder...

Onze blijmoedige Sinterklaascampagne heeft een onverwacht treurige wending gekregen. De vakbond van varkenshouders (NVV), zo vernamen we gisteren, raadt haar leden af om een cadeautje aan te nemen van Varkens in Nood.

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood