15.235 mensen hebben getekend!

0
15.000

Ja, ik teken tegen de treiterij!

Als de gemeente Doetinchem haar zin krijgt, moet boerin Diana haar varkenshutjes wegdoen en dan kan ze haar bedrijf wel opdoeken. Dat terwijl grote varkensstallen, waarin dieren vaak in het donker en in slechte lucht een opgesloten bestaan leiden, mogen blijven.

Ik protesteer tegen het treiteren van kleinschalige varkensbedrijven. Ik roep de gemeente op om de varkenshutjes te laten staan waar ze staan en het scharrelbedrijf verder met rust te laten!

Lees hier de volledige petitietekst

Deze actie is afgelopen op woensdag 21 juni 2017 om 18.00 uur. Het is helaas niet meer mogelijk om te tekenen.

Meer doen voor de varkens?

Word donateur

Gemeente pakt scharrelvarkens huisje af

Varkensboerin Diana heeft een kleinschalige boerderij, waar sinds jaar en dag zes zeugen en hun biggen buiten rondlopen. Op het terrein staan een paar hutjes, waar de varkens beschutting kunnen zoeken tegen regen en kou. Van de gemeente Doetinchem moeten die hutjes ineens van het erf af. En dat terwijl ze er al vijftien jaar staan!

Naast Diana's scharrelbedrijf gaan twee oude varkensstallen plaats maken voor de bouw van een woonhuis. Op zich is dat goed nieuws, want hierdoor komt een einde aan een praktijk waar tot op heden honderden varkens in het donker en in smerige lucht gehouden worden. Helaas ziet de gemeente in de nieuwbouw een goede aanleiding om de hutten voor de buitenvarkens van Diana te verbieden. Dat zou het einde betekenen voor haar bedrijf.

Het is niet de eerste keer dat een kleine varkensboer grote problemen heeft met de overheid. Regelmatig krijgen we meldingen van 'overvallen' door de NVWA, ridicule gemeentelijke eisen en forse boetes. Juist de kleine boeren, waar de dieren buiten lopen, worden in Nederland belaagd, terwijl er in de intensieve vee-industrie nauwelijks gehandhaafd wordt. In de gemeente waar Diana haar boerderij heeft, is het CDA-wethouder Lambregts, met de steun van onder andere de VVD, die stennis maakt. Blijkbaar is het de wethouder een doorn in het oog dat varkens zomaar buiten lopen. Dat moet zo veel mogelijk tegengewerkt worden!

Help de dieren tegen dit soort ambtenaren en protesteer tegen de behandeling van Diana en haar varkens, en tegen die van andere kleine varkensboeren in Nederland. Steun onze petitie. Wij sturen die op naar de gemeente Doetinchem.

Campagnenieuws

21-02-2018

Update van Hope

Varkentje Hope groeide niet goed en daarom heeft vijfsterrenboerin Diana haar eigenhandig melk bijgevoerd. Nu is Hope een half jaar oud en al een heus varken! 

Lees verder...

De jonge zeug Bertha is voor het eerst gedekt en zal over vier maanden werpen. Vijfsterren-varkensboerin Diana laat Bertha alvast wennen aan het moederschap.  

Lees verder...

Caprice en de varkens

Het paard van varkensboerin Diana, Caprice, was twee jaar geleden nog doodsbang voor varkens. Zodra ze een varken zag of hoorde, ging ze er als een speer vandoor! Maar ondertussen is Caprice aan de varkens gewend en komt ze zo nu en dan even buurten.

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood