Foto-expo confronteert tienduizenden Nederlanders

Varkens in Nood wil samen met Dier&Recht het trieste leven van vergeten dieren zichtbaar maken. In een prachtige, maar confronterende foto-expositie vertellen we het verhaal van de dieren in de Nederlandse vee-industrie. Hoe leven ze, hoe sterven ze? De foto's zijn aangrijpend: je hóórt het kalfje bijna jammeren om zijn moeder, je voelt de angst van het blinde varken. Bekijk hier de foto's en teksten van de expositie.

Vrolijk word je er dus niet van, maar dat is ook niet ons doel. We willen Nederlanders tonen hoe hun vlees geproduceerd wordt. Zodat ze beseffen wat ze in huis halen met die kiloknaller of dat onsje ham. Varkens in Nood wil consumenten ervan overtuigen dat het anders, diervriendelijker moet.

Wie weet nog waar zijn biefstukje of kipfilet vandaan komt? In de supermarkt kunnen we stukjes dier aanschaffen, per ons of als een kiloknaller. Maar het hele dier verdwijnt zo uit ons beeld.

Varkens in Nood maakte indrukwekkende foto's van dieren uit de vee-industrie en exposeert die levensgroot, bij voorkeur midden op een stadsplein. Zo confronteren we Nederlandse consumenten met de herkomst van hun stukje vlees of kaas.

We laten kalfjes zien die direct na de geboorte bij hun moeder zijn weggehaald, omdat haar melk voor ons bestemd is. De overvolle kippenstal waar boeren zich een weg door banen. Het vleesvarken dat blind geworden is door blootstelling aan gifstoffen in haar stal.

Deel dit succes

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de varkens

Nee, bedankt (ik ben al donateur)