Superwijzer app

Superwijzer app

Varkens in Nood is reuze trots op haar unieke en innovatieve SuperWijzer. Deze app laat consumenten in één oogopslag zien hoe dier- en milieuvriendelijk hun supermarktproducten zijn. SuperWijzer was vanaf dag één razend populair met meer dan 70.000 downloads. Om de verdere ontwikkeling van SuperWijzer te kunnen financieren, werd SuperWijzer overgedragen aan Greenpeace. Greenpeace zal SuperWijzer - onder de naam QuestionMark - gaan uitbreiden.

Varkens in Nood is misschien klein, maar kon een grootse app ontwikkelen. Consumenten hebben met SuperWijzer een krachtig instrument in handen. Hun duurzame keuzes maken producenten duidelijk dat het roer echt om moet: meer aandacht voor milieu en dierenwelzijn!

Consumentenvragen

Hoe kun je als consument diervriendelijke keuzes maken in de supermarkt? Hoe groot is de milieubelasting van een runderlapje of een scharrelei? Vragen waarmee veel consumenten al jaren twijfelend voor de winkelschappen stonden. Alle etiketten spellen is ondoenlijk en reclameslogans zijn per definitie onbetrouwbaar. 

App in de super

Varkens in Nood kreeg het als kleine organisatie voor elkaar om op die consumentenvragen één helder antwoord te geven: SuperWijzer. Een gebruiksvriendelijke app voor smartphones die in de supermarkt razendsnel de barcode scant en toont hoe duurzaam een product is. Zo geeft Varkens in Nood consumenten hun keuzevrijheid terug.

Consumenten kiezen duurzaam

Als meer consumenten duurzame producten kopen, wordt het voor (pluim)veehouders aantrekkelijker om dier- en milieuvriendelijk te produceren. Ook dát effect kan onze app bereiken. Het beste voorbeeld zijn de eieren van Rondeel, die in SuperWijzer hoog scoren op milieu en dierenwelzijn. Consumenten kozen met de app in de hand op grote schaal voor Rondeel: de verkoop schoot omhoog.

Groot succes

Ons krachtige consumenteninstrument was vanaf dag één zo populair dat de teller al snel op 70.000 gebruikers stond. Zoveel succes, dat vraagt om een vervolg. Dit gaat de spankracht van Varkens in Nood echter ruim te boven. Daarom verkochten we SuperWijzer aan Greenpeace. Zo maken we de groei en internationale uitrol mogelijk van onze dier- en milieuvriendelijke app. 

Bedankt vrijwilligers!

Honderden vrijwilligers leverden de basis voor de scores in onze app. Zij togen met hun smartphone naar de supermarkt en fotografeerden en scanden daar in totaal meer dan 15.000 producten. Zonder al die onvermoeibare ondersteuners was onze app er nooit gekomen. Varkens in Nood wil iedereen die hieraan bijdroeg graag heel erg bedanken!

Meer info?
Verantwoording SuperWijzer

Help de varkens in de vee-industrie!

DONEER NU

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood