Teske de Schepper

Teske de Schepper haalt al járen haar neus op voor varkensfabrieken

Teske de Schepper was er afgelopen zomer als de kippen bij om letterlijk haar neus op te halen voor vlees uit de intensieve varkenshouderij. Niet gek, want deze aanstormende zangeres en populaire blogster is al vegetarisch sinds ze snapt dat vlees niet aan de bomen groeit.

Negen jaar was ze, zo schrijft ze op haar blog Teske.nl, toen ze ontdekte dat er zoiets bestond als de vee-industrie. ,,Ik vond vlees érg lekker, maar mijn schuldgevoel tegenover de dieren was zo groot dat ik het niet meer over mijn hart kon verkrijgen om het naar binnen te werken.”

Veel kinderen zouden, hongerig na een dag school en spelen, toch weer bezwijken voor de verleiding van vlees, maar Teske niet. Terwijl haar zussen, broer en vader aan tafel genoten van hun koteletjes en zalmfilets, hield zij het, gesteund door haar eveneens vegetarische moeder, voortaan bij plantaardig voedsel.

Haar weerzin tegen varkensfabrieken leidde er 11 jaar later, in de zomer van 2016, toe dat ze publiekelijk haar neus ophaalt voor varkensfabrieken. Als een van de eerste prominente deelnemers maakte ze een #turnyournoseup-selfie, die door de ruim 300.000 volgers van haar Instagramaccount werd gezien. Daarmee hielp ze Varkens in Nood om onze campagne tegen de varkensindustrie aan te zwengelen.

Ik vond vlees érg lekker, maar mijn schuldgevoel tegenover de dieren was zo groot dat ik het niet meer over mijn hart kon verkrijgen om het naar binnen te werken.

Voor wie het heeft gemist: in #turnyournoseup vragen we supermarktklanten om voor eens en altijd te besluiten geen vlees uit varkensfabrieken meer te kopen. Wie wil, kan die beslissing kracht bij zetten met het maken en verspreiden van een selfie met opgetrokken neus.

Inmiddels hebben honderden mensen Teske’s goede voorbeeld gevolgd, en zo’n gedurfd zelfportret geupload op onze website. Vele duizenden anderen zetten hun handtekening, waarmee ze kenbaar maken dat ze willen dat varkensfabrieken hun deuren sluiten.

Doe ook mee! Teken tegen de intensieve varkenshouderij. En kies, de volgende keer dat je in de supermarkt staat, lekker biologisch of vleesloos. Jij hebt de macht een einde te maken aan varkensleed. Zo simpel is het.

31.305 mensen hebben hun neus al opgehaald!

0
30.000

Ja, ik teken ook tegen varkensfabrieken!

Yvonne Kroonenberg, Miryanna van Reeden en Maryam Hassouni laten duidelijk zien dat ze hun neus ophalen voor varkensfabrieken, zoals Britse dierenvrienden Stephen Fry, Sting en Moby dat eerder al deden.

Doe ook mee met onze campagne. Teken nu tegen die ellendige varkensfabrieken en kies, de volgende keer dat je in de supermarkt staat, lekker biologisch.

Deze campagne is afgelopen. Het is helaas niet meer mogelijk een selfie te uploaden op onze website.

Heb je de campagne gemist en wil je alsnog laten zien dat jij je neus ophaalt voor varkensfabrieken? Plaats dan een selfie op social media met de hashtag #turnyournoseup.

Meer doen voor de varkens?

Word donateur

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood