Tommy Wieringa

Voor Tommy Wieringa geen varkensvlees meer

Tommy Wieringa haalde deze zomer als een van de eerste prominente figuren publiekelijk zijn neus op voor vlees uit varkensfabrieken. Daarmee hielp de schrijver, die zich in het verleden fel uitsprak tegen het gebrek aan toezicht in de intensieve houderij, ons om de #turnyournoseup-campagne aan te zwengelen.

Wie kennis vermeerdert, zo schreef Wieringa twee jaar geleden in een column in het Algemeen Dagblad, vermeerdert smart. Hij verwees daarmee naar Uitgebeend, een boek waarin journalist Marcel van Silfhout een ontluisterend beeld schetst van onder meer de controle op de varkensindustrie in Nederland. Conclusie van Wieringa na het lezen: voor hem geen varkensvlees meer.

De schrijver, die naam maakte met romans als Joe Speedboot en Dit Zijn De Namen, is bovendien niet te beroerd om eens flink onelegant op de foto te gaan staan. Net zoals collega-dierenvrienden Jort Kelder, Maryam Hassouni en Roos Schlikker maakte hij een selfie met opgetrokken neus, waarmee hij duidelijk laat weten dat fout vlees niet aan hem is besteed.

Inmiddels hebben honderden mensen Tommy’s goede voorbeeld gevolgd, en ook zo’n gedurfd zelfportret geupload op onze website. Vele duizenden anderen zetten hun handtekening, waarmee ze kenbaar maken dat ze willen dat varkensfabrieken hun deuren sluiten.

Doe ook mee! Teken tegen de intensieve varkenshouderij. En kies, de volgende keer dat je in de supermarkt staat, lekker biologisch of vleesloos. Jij hebt de macht een einde te maken aan varkensleed. Zo simpel is het.

31.305 mensen hebben hun neus al opgehaald!

0
30.000

Ja, ik teken ook tegen varkensfabrieken!

Yvonne Kroonenberg, Miryanna van Reeden en Maryam Hassouni laten duidelijk zien dat ze hun neus ophalen voor varkensfabrieken, zoals Britse dierenvrienden Stephen Fry, Sting en Moby dat eerder al deden.

Doe ook mee met onze campagne. Teken nu tegen die ellendige varkensfabrieken en kies, de volgende keer dat je in de supermarkt staat, lekker biologisch.

Deze campagne is afgelopen. Het is helaas niet meer mogelijk een selfie te uploaden op onze website.

Heb je de campagne gemist en wil je alsnog laten zien dat jij je neus ophaalt voor varkensfabrieken? Plaats dan een selfie op social media met de hashtag #turnyournoseup.

Meer doen voor de varkens?

Word donateur

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood