Boerderij Buitenverwachting

Op de boerderij van de familie Van Rijn in het Zuid-Hollandse Hoogmade loopt en vliegt van alles rond: koeien, kippen, schapen, eenden, bijen en varkens. De varkens zijn van het ras Bonte Bentheimer, te herkennen aan de karakteristieke vlekken. Ze hebben de tijd nodig om te groeien en daarom wordt dit ras alleen nog op kleinschalige boerderijen gehouden, zoals hier op Boerderij Buitenverwachting. De varkens scharrelen rond in familieverband. Ze wroeten een groot deel van hun eten zelf bijeen, en worden bijgevoerd met groenten, afval uit de moestuin en biologische brokken. De biggen blijven bij hun moeder totdat ze naar een slachterij in de buurt worden gebracht. De varkens mogen hun staarten en tanden houden zoals ze zijn, en krijgen geen preventieve antibiotica.

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood