Buitengewone Varkens / Pig Me - Amsterdam

De Bonte Bentheimers van vijfsterrenboer Johan in Amsterdam-Noord hebben de beschikking over een weiland van 3600 vierkante meter. Sommige delen zijn hoog begroeid, zodat de varkens kunnen verdwijnen in het struikgewas en tussen de bloemen en planten op ontdekking gaan. Er is veel eetbaars te vinden, zoals madeliefjes en koolzaad. Daarnaast worden de varkens bijgevoerd met droogvoer dat geen sojameel en palmolie bevat, knolletjes uit de nabijgelegen biologische moestuin en afsnijsel van een restaurant naast de boerderij. Op het erf staat een houten hut met een dikke laag stro, waar de varkens kunnen schuilen en slapen. Ze worden geslacht wanneer ze zo’n tien maanden oud zijn. Als het in de winter erg koud is en de varkens minder snel groeien, plakt boer Johan hier nog een aantal weken aan vast.

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood