De ruimte die de varkens bij Den Elshorst in het Noord-Brabantse Baarschot hebben, is enorm. In grote weiden wroeten ze in de aarde, banjeren ze door de struiken of liggen ze lekker te luieren in plaggenhutten. Binnenkort komt er nog een stuk bos bij, waar ze heerlijk in mogen ravotten. Een echt varkensleven dus! Bovendien verricht vijfsterrenboer Ben pionierswerk: samen met de varkenssector en de overheid is hij hard bezig om de regels voor het houden van weidevarkens te versoepelen. De zeugen zitten nog wel een week in de kraambox om te voorkomen dat de biggetjes worden geplet als de zeug plotseling gaat liggen. Ben is druk bezig om te kijken hoe dit anders kan. Eerst wordt een testronde met strohokken opgestart, maar op het bedrijf met meer dan vijfenzeventig zeugen moeten dit soort aanpassingen wel met beleid gebeuren om biggenleed te voorkomen.

Om de aanpassingen voor de zogenoemde 'Green Deal' mogelijk te maken, voor veel meer ruimte voor buitenvarkens, is Ben een crowdfunding opgestart. Klik op de onderstaande link om bij te dragen aan de natuur-inclusieve varkenshouderij.

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood