Herenboeren Wilhelminapark

De varkens van de Herenboeren Wilhelminapark in het Brabantse Boxtel lopen het hele jaar buiten, als ze tenminste niet in hun moederpoel liggen. Ze eten voornamelijk van eigen grond; een deel van hun voedsel wordt door de boer verbouwd, de rest scharrelen ze zelf bij elkaar. In de nazomer kunnen ze de kruidenrijke wei in waar even daarvoor nog de koeien liepen. De boomgaard biedt valfruit, grassen en kruiden. In het najaar ligt er een verse lading noten, kastanjes en eikels op ze te wachten. Een lekker varkensleventje dus. Maar het vlees verkopen? Dat doen Herenboeren niet.

Herenboeren Nederland is een bijzonder initiatief: tweehonderd eigenaren, de ‘Herenboeren’, hebben zich ingekocht en zijn samen de Herenboerderij gestart. Het gaat om mensen die willen weten waar hun voedsel vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. Ze bepalen zelf wat ze van de eigen boerderij willen eten en nemen samen een boer in loondienst, die op duurzame wijze dat voedsel produceert. De herenboer hoeft niets te doen, die haalt elke week de oogst op in pakketten. 

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood