Hoeve 't Boschend

Op Hoeve ’t Boschend in het Brabantse Wagenberg wonen vier varkens samen in een bos; twee volwassen varkens en twee biggen. In de loop van acht maanden tot meer dan een jaar groeien de biggen uit tot volwassen varkens. Zodra de volwassen varkens naar de slacht gebracht zijn, komen er weer twee nieuwe biggen in het bos wonen. Er zijn dus altijd andere varkens om mee te spelen. De varkens hebben veel bewegingsruimte, en kunnen volop in de modder wroeten. Hun voer is grotendeels afkomstig van het eigen bedrijf. Vijfsterrenboeren Niels en Sandra hebben ook een kleinschalig melkveebedrijf, waar het kalf bij de koe mag blijven. En ze zorgen ervoor dat het landschap rondom hun boerderij er prachtig uitziet. Om het karakteristieke landschap in ere te herstellen, hebben ze honderd bomen geplant, op hun weides het natuurlijke grasland hersteld en de akkerranden ingezaaid met bloemen en kruiden. Iedereen mag ervan genieten; er is een openbaar wandelpad aangelegd op de boerderij.

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood