De Hondspol is een biologisch-dynamische zorgboerderij aan de rand Van Driebergen-Rijsenburg. De boeren, tuinder en medewerkers (de cliënten) vormen een hecht team. Er worden diverse soorten vee gehouden, en er is ook een tuinderij. Er is flink wat bedrijvigheid op De Hondspol, en met resultaat! Het bedrijf ziet er verzorgd uit, de dieren blaken van gezondheid en zijn ontspannen. De varkens, Nederlandse landvarkens, worden niet gefokt op het bedrijf zelf; ze worden aangekocht en op De Hondspol vetgemest. En intussen leiden ze een heerlijk leven. Ze zijn buiten wanneer ze maar willen, en kunnen naar hartenlust wroeten, rondrennen en de boel verkennen. Bij warm weer is er een modderpoel. Er is een schone, goed geventileerde stenen stal om te schuilen en te rusten. De varkens zijn nieuwsgierig en heel ontspannen. Boer Marcel Schoenmakers, die verantwoordelijk is voor het vee, ziet ze elke dag. De varkens eten vooral restafval van het eigen bedrijf, aangevuld met brokken. De mest wordt uitgereden op het land van De Hondspol zelf. Wanneer de varkens zes of zeven maanden oud zijn, worden ze geslacht. De slachterij is dichtbij, het transport verloopt soepel.

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood