Bij Zorgboerderij De Hondspol aan de rand van Driebergen-Rijsenburg worden jaarlijks 240 vleesvarkens gehouden. De varkens zijn niet alleen biologisch, maar hebben ook toegang tot een weide, waar ze lekker kunnen wroeten en donderjagen. Als het een tijdje flink geregend heeft, gaat de weide weleens een paar dagen dicht – anders wordt het een grote modderpoel. Maar de varkens kunnen dan nog steeds naar de verharde buitenuitloop. Binnen hebben ze een dik pak stro. De varkens worden verzorgd door de cliënten van de zorgboerderij. Naast varkens heeft De Hondspol ook biologisch-dynamische melkkoeien (met mooie hoorns!) en blije kippen. 

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood