Landgoed Heerdeberg

In de buurt van Maastricht leven in de beboste heuvels een paar zeugen met hun biggen. De biggen rennen lekker rond en spelen met elkaar. Hier, op landgoed Heerdeberg, houdt vijfsterrenboer Conraad met trots zijn Bonte Bentheimers. De varkens van dit ras hebben hangende oren en onregelmatige vlekken. Omdat het een oud ras is, kunnen de dieren goed tegen de kou en mogen ze ook in de winter buiten hun eigen gang gaan. De varkens worden geslacht in de slagerij op het landgoed. Op landgoed Heerdeberg bevinden zich ook een beeldentuin, boeren-delicatessenwinkel en restaurant, waar zoveel mogelijk van het eigen landgoed geserveerd wordt. Daarnaast worden er regelmatig streekmarkten georganiseerd.

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood