Long Snout Pork

Vijfsterrenboeren Erwin en Carla houden zo’n tien Tamworth varkens in het Groningse Oldekerk. In samenwerking met Staatsbosbeheer worden de varkens ingezet voor bodemverbetering of voor het omtoveren van een stuk land tot moerasland. De varkens ploegen steeds een ander stuk grond om. Het gebied is groot, dus er is genoeg werk! Op de velden staan hutjes met stro waarin de varkens kunnen slapen en schuilen. Ook kunnen ze, als het weer het toelaat, verkoeling zoeken in een modderpoel. Ze halen hun eigen kostje uit de grond, en worden bijgevoerd met een kleine hoeveelheid biologisch voer. Verder krijgen ze dagelijks groenten en fruit van het seizoen, zoals appels, eikels en hazelnoten. De zeugen krijgen één nest per twee jaar en leven samen met hun biggen in zogenoemde familiegroepen. Na anderhalf jaar worden de varkens geslacht. De rit naar het slachthuis duurt twintig minuten.   

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood