MangalitzafarmerNL

Vijfsterrenboer Jeffrey was vroeger vegetariër, maar vond dat hij daarmee te weinig verbeterde aan het lot van de dieren. Dus besloot hij zélf dieren te gaan houden op de manier die hij goed vindt. Op zijn boerderij in het Brabantse Sint-Willebrord houdt Jeffrey naast kippen, ganzen, konijnen, schapen en paarden, Hongaarse Wolvarkens (Mangalitza's). De varkens lopen altijd buiten, en om de grond de kans te geven te bekomen, worden de varkens om de paar weken naar een nieuw stuk grond verplaatst. Op de velden hebben de varkens de beschikking over schuilstallen met een bed van stro. Bij warm weer maakt Jeffrey een modderbad voor de varkens. De zeugen mogen buiten bevallen en maken voorafgaand aan de bevalling een nest van takken en bladeren. Bij slechter weer wordt een voormalige paardenstal als kraamstal gebruikt. Als de varkens anderhalf jaar oud zijn, worden ze geslacht. Het slachthuis bevindt zich op vijf minuten rijden van de boerderij. Jeffrey gaat zelf mee om de varkens naar binnen te leiden. Hij let er goed op dat ze niet bij vreemde varkens worden geplaatst, om het zo rustig mogelijk voor ze te houden.

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood