Toen vijfsterrenboer Gerard naar de mooie omgeving van Wijhe in Overijssel verhuisde, besloot hij varkens te gaan houden. Eerst hobbyvarkens, maar na een tijdje bedacht hij dat het nog veel leuker zou zijn om varkens te houden die mensen tot nut zijn. Zo komt het dat er bij hem nu een paar Bonte Bentheimer zeugen en een beer (mannetjesvarken) het hele jaar door vrij rondlopen. Ze produceren biggen, die uiteindelijk naar de slacht gaan. De biggen kunnen met hun moeder samen wroeten, spelen en rondrennen. Gerard probeert stress bij zijn dieren zoveel mogelijk te voorkomen. Ook de keuze voor de slager is hierdoor bepaald: de transportduur is zo kort mogelijk en er wordt op gelet dat de ‘Mazzelpigs’ niet gemengd worden met andere dieren. Dit om onrust te voorkomen. Het vlees wordt in pakketten aan huis verkocht, mensen kunnen die op afspraak afhalen. Ook zijn er twee restaurants die het Mazzelpigs-vlees afnemen: Tivoli in Raalte en het bijzondere, overwegend vegetarische bootrestaurant Little River Café in Wijhe.

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood