Op Sanders Hof in het Gelderse Etten hebben vijfsterrenboeren Sander en Roos de zorg voor zo’n driehonderd varkens. Die varkens, van het ras Bonte Bentheimer, zijn het hele jaar door buiten. Alleen bij de geboorte van de biggen blijft de zeug in de stal, maar na twee weken gaat ze weer naar buiten samen met haar biggen. Ze hebben de beschikking over een ruim stuk weiland met schuilhutjes, waar ze naar hartenlust kunnen wroeten of genieten van een modderbad. Er zijn vijfentwintig zeugen en één beer op het bedrijf. Iedere zeug krijgt twee nesten per jaar, waardoor er ieder jaar rond de vijfhonderd varkens geslacht kunnen worden. Dat gebeurt als ze acht maanden oud zijn. Het bedrijf is zelfvoorzienend; er zijn zonnepanelen op het dak en de mest gaat op eigen land. 

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood