Santing-Meyling

Joni en Lucia vieren dit jaar dat ze vijfentwintig jaar boer zijn. Op hun biologisch-dynamische bedrijf in het Drentse Ruinerwold verbouwen ze groenten, fruit en granen en houden ze koeien, varkens en kippen. Al hun producten zijn in de drukbezochte boerderijwinkel te koop. Door ruilhandel met biologische collega-bedrijven uit de regio wordt het aanbod in de winkel nog groter. Er leven zo’n veertig melkkoeien op het bedrijf. Ze mogen hun hoorns houden en krijgen alleen in de lente een kalfje, zoals de natuur het bedoeld heeft. De Bonte Bentheimer biggen worden geboren op een kinderboerderij en komen als ze een paar maanden oud zijn naar Santing-Meyling. De varkens zijn dankbare afnemers van groente-, fruit- en melkrestanten en draaien zo mee in de kringloop van het bedrijf. Ze leven in een weitje waar ze lekker kunnen wroeten en rennen. Regent het, dan doen ze gezamenlijk een dutje in het stro van hun schuilhok. 

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood