In het buitengebied van het Brabantse dorpje Heusden houden vijfsterrenboerinnen Irene en Yolande dertig Husumer stamboekvarkens op hun biologische boerderij Sumiran. De naam ‘Sumiran' komt uit het Sanskriet, en betekent dat je je bewust bent van alles wat ons van nature gegeven is. Wat uit idealisme begon, is intussen uitgegroeid tot een dynamische boerderij met een klein aantal koeien, Husumer varkens, kippen, een pony, een ezel en wat ander hobbyvee. De varkens hebben een prachtig stuk weide tot hun beschikking, waar ze naar hartenlust kunnen wroeten. Ze krijgen biologisch voer, aangevuld met gras, appeltjes, brandnetels en wilgentakken. De boerinnen verwerken zelf het vlees; zo kunnen ze de productielijn transparant en kort houden. Ze vinden het belangrijk om het aspect ‘dierenwelzijn’ onder de aandacht van hun klanten brengen. Vlees eten is volgens de boerinnen niet uit te bannen, maar het is wel mogelijk om het welzijn van de dieren centraal te stellen. Ze verkopen het vlees samen met allerlei andere (zoveel mogelijk lokale) biologische producten in hun prachtige boerderijwinkel. 

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood