Jarno en Heleen, de vijfsterrenboeren van boerderij Veluws Land uit het Veluwse dorp Vaassen, houden van vlees. Maar ze willen het wel zonder bezwaar kunnen eten. Daarom hebben ze veel oog voor de vrijheid en het welzijn van de dieren, en houden ze hun varkens en koeien op een biologische manier. De varkens zijn zoveel mogelijk buiten; lekker snuffelen in de wei en met de neus in het zand wroeten maakt hun leven volgens Jarno en Heleen afwisselend en leuk. De zeugen en vleesvarkens op de boerderij waren al biologisch, maar sinds vorig jaar zijn Jarno en Heleen ook vijfsterrenboer. De zeugen en vleesvarkens lopen nu continu buiten, met een modderbad en een uitloop waar wroeten altijd mogelijk is. De varkens worden geslacht in een kleinschalig slachthuis op maar een kwartiertje rijden afstand, waar met rust en respect gewerkt wordt.

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood