De Vijfsprong

Biologisch-dynamische boerderij De Vijfsprong in het Gelderse Vorden is onderdeel van zorg- en leefgemeenschap Urtica. Vijfsterrenboeren Guus en Brigitta verzorgen de dieren naar de aard van het beestje. Zo behouden de koeien hun horens en mogen de kalfjes bij hun moeder blijven. Voor de vier varkens die het bedrijf rijk is, betekent het dat ze buiten rondscharrelen in een wei met een vijver waar ze een modderbad kunnen nemen. Ze hebben een houten hok met stro of zand om beschutting te zoeken. Rondom de wei staan eikenbomen, dus in het najaar wroeten ze naar hartenlust naar gevallen eikels; een smakelijk kostje voor een varken! Daarnaast zijn ze de afvalverwerkers van het bedrijf: ze krijgen de wei (het restproduct uit de kaasmakerij), groenteafval en geplet graan.

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood