De Witte Hemel

Op de boerderij van vijfsterrenboeren Frank en Liesbeth in het Gelderse Drempt worden paarden, pony’s, honden, kippen, kalkoenen en varkens gehouden. De groep varkens bestaat op dit moment uit vier wolvarkens, ook wel mangalica’s of mangaliza-varkens genoemd, die samen een groot stuk bos hebben om in rond te scharrelen en te wroeten. Er zijn veel modderpoelen waar ze, zeker op warme zomerdagen, graag een verkoelende duik in nemen. Als ze willen schuilen voor kou of regen staan er verschillende schuilhutten waar ze samen in kunnen. Dat is wel zo gezellig, want varkens zijn heel sociale dieren. Wanneer een van de zeugen gaat bevallen, kan ze zelf een van deze hokken uitkiezen. Net als in de natuur bouwt ze dan met stro en takken een nest voor haar biggen. De biggen blijven net zo lang bij hun moeder tot ze geen melk meer willen drinken, of tot hun moeder hen zelfstandig genoeg vindt; dan neemt de beer (het mannetjesvarken) de opvoeding over. Frank en Liesbeth stemmen de hoeveelheid varkens af op de hoeveelheid vlees die ze kunnen verkopen. Deze boerderij is kleinschalig en op maat!

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood