Geef varkens een stem in Europa!

europese verkiezingen varken
Voor de varkens staat er veel op het spel bij de komende EU-verkiezingen.

Donderdag 6 juni is het zover, dan kun je met jouw stem opkomen voor de dieren in Europa! Door te stemmen op een diervriendelijke kandidaat, kun je een groot verschil maken voor de varkens. Samen geven we de varkens een kans tegen de enorme lobby van de vee-industrie. Een belangrijke reden dus om je stem uit te brengen!

Belangrijke verkiezingen voor de dieren

De verkiezingen van 6 juni zijn voor het Europees Parlement. De leden daarvan beslissen over nieuwe Europese wetten, en die besluiten hebben ook gevolgen voor de dieren in Nederland. De meeste dierenwelzijnsregels worden gemaakt door de Europese Unie (EU). Daarom is het van groot belang om zoveel mogelijk diervriendelijke leden het Europees Parlement in te stemmen.

Tegen de lobby van de vee-industrie

De grootste bedreiging voor het welzijn van varkens is de enorme lobby van de vee-industrie. Grote bedrijven die flink verdienen aan de vee-industrie, zoals slachthuizen of verkopers van veevoer, zetten alles op alles om verbeteringen in dierenwelzijn tegen te gaan. Zo wisten ze recent nog op het laatste moment een einde te maken aan het eerder beloofde Europese kooiverbod dat moedervarkens zou bevrijden uit kraamkooien. Dit verbod is inmiddels volledig van de planning verdwenen.

Voor de varkens staat er veel op het spel bij de komende verkiezingen; er staan belangrijke besluiten op de agenda. Stoppen we alsnog met op het opsluiten van moedervarkens in kraamkooien? Komt er een verbod op urenlange transporten tijdens bloedhete dagen? Dit soort belangrijke verbeteringen krijgen we alleen voor elkaar met meer diervriendelijke leden in het Europees Parlement.

Stem jij 6 juni voor de varkens? Kijk hier welke kandidaten zich zullen inzetten voor meer dierenwelzijn in Europa.

Deel dit artikel
Florine van der Sman

Als dierwetenschapper weet ik maar al te goed hoeveel leed varkens wordt aangedaan in de intensieve veehouderij. Het huidige systeem ziet varkens alleen als producten, waardoor ze structureel worden mishandeld en uitgebuit. Ze slijten hun korte leven in kale en krappe hokken. Een dieptriest bestaan voor dieren die zoveel beter verdienen! Daarom zet ik mij bij Varkens in Nood met veel passie in om het leven van de miljoenen varkens in Nederland te verbeteren.