Doneren met belastingvoordeel

Het afsluiten van een schenkingsovereenkomst maakt je donaties volledig aftrekbaar, zonder drempel of maximum. Afhankelijk van het inkomen kun je tot 52 procent van je donatie terugkrijgen van de Belastingdienst!

Hoe werkt het?

  • Je legt je periodieke donatie vast in een schenkingsovereenkomst. Voorwaarde is dat je minimaal vijf jaar lang, elk jaar hetzelfde bedrag doneert. 
  • Je profiteert van belastingvoordeel. Een voorbeeld: je doneert € 100 per jaar. Wanneer je in de inkomstenschijf van 37% valt, ontvang je € 37 terug van de Belastingdienst. 
  • Het belastingvoordeel is natuurlijk voor jou maar je kunt ervoor kiezen om (een deel van) het voordeel te verwerken in je donatie. Zo help je meer dieren met hetzelfde bedrag.  

Bereken het voordeel

Het belastingvoordeel varieert tussen 32 en 52 procent. Bereken hier jouw belastingvoordeel.

Geen gedoe, zo geregeld

Vraag het formulier 'Overeenkomst periodieke schenking' nu aan via onderstaande formulier! Vul beide zijden in en stuur het formulier per post (postzegel is niet nodig) naar Varkens in Nood, Antwoordnummer 9132, 1000 WT Amsterdam.

Als het inkomen tijdens de looptijd ineens sterk daalt (bijvoorbeeld door ziekte of het verlies van een baan) dan kan de overeenkomst uiteraard tussentijds worden ontbonden, in dat geval vervalt echter ook het belastingvoordeel.

Ontvang per e-mail of post
Deel deze pagina