Horrorslachthuis wil meer varkens slachten

28 maart 2017

Het 'horrorslachthuis' dat in het nieuws is vanwege de onthulling van extreem dierenleed is nog steeds dicht, maar de directie smeekt om de slacht weer te kunnen starten. Intussen heeft het slachtbedrijf ook een verzoek lopen om een miljoen varkens per jaar méér te mogen slachten. Zo schrijft het AD.

Voor het (tijdelijk) stilleggen van de slachtlijn werden er zo'n 650 varkens per uur geslacht, goed voor 1,5 miljoen per jaar. Bij zo'n hoge productiesnelheid in combinatie met beperkt toezicht en slechte naleving van de procedures is het niet verwonderlijk dat er misstanden ontstaan. In de undercovervideo zijn varkens te zien die worden geschopt en geslagen, varkens waarvan bij volle bewustzijn de keel wordt doorgesneden en zelfs een slachtoffer dat levend het broeibad (60 ℃!) in gaat.

Medewerkers van onze organisatie hebben zelden zulke verschrikkelijke beelden gezien. Het zou absurd zijn de capaciteit nog verder uit te breiden naar 2,5 miljoen varkens per jaar.

Protestactie bij slachterij

Diverse dierenrechtenorganisaties houden op maandag 3 april een protestactie in Tielt. Meer informatie vind je in het facebookevent.

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben ook jouw hulp nodig.

Ja, ik help de varkens

Nee, bedankt (ik ben al donateur)