Rechter spreekt Duitse dierenactivisten vrij

27 september 2016
Varken

Een groepje Duitse dierenrechtenactivisten is vandaag vrijgesproken van huisvredebreuk. Het drietal werd in 2013 betrapt terwijl ze inbraken in een varkensstal, waar ze video-opnames maakten van de barre omstandigheden waarin de dieren leefden.

Volgens de rechter was de actie geoorloofd, omdat er sprake was van een noodsituatie. Zo leed een groot aantal dieren aan onbehandelde verwondingen, was het ammoniakgehalte van de lucht veel te hoog, hadden de dieren een water- en ruimtetekort en verliep de afvoer van mest niet goed. Op de boerderij, gelegen in de regio Sachsen-Anhalt, werden 63.000 varkens gehouden. De eigenaar is gestraft met een boete.

Bevestiging

Dierenwelzijnsclub ARIWA onthaalde de beslissing uiteraard met gejuich. Ondanks het feit dat de rechter benadrukte dat het oordeel alleen gaat over dit ene specifieke geval, ziet de vereniging er een bevestiging in dat hun werk gerechtvaardigd is. ARIWA kwam eind vorige week in het nieuws omdat ze schokkende filmbeelden naar buiten brachten van een aantal stallen die eigendom zijn van onder andere een parlementariër. 

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de varkens

Nee, bedankt (ik ben al donateur)