Waarom is de Nationale Week Zonder Vlees goed voor de varkens?

Varken kijkt blij

Van 5 tot en met 11 maart is het Nationale Week Zonder Vlees. Consumenten worden gestimuleerd om een weekje geen vlees te eten. Ook veel bedrijven en supermarkten doen al mee. Hoe verbetert dit mooie initiatief varkenslevens?

Beroerde leefomstandigheden
Wie onze undercoverbeelden uit varkensstallen gezien heeft, ziet waarschijnlijk al even af van het eten van varkensvlees. De misselijkmakende beelden tonen de beroerde leefomstandigheden van varkens en het gebrek aan zorg voor zieke en gewonde dieren. Zijn de gefilmde beelden excessen? Jazeker. Zijn ze incidenteel? Nee helaas, de leefomstandigheden van varkens in Nederland zijn structureel zo ellendig!

Dierenleed verminderen met een vegetarische keuze
Vegetariers weten dit natuurlijk al lang en hebben daarom gekozen voor een diervriendelijker dieet. En het aantal vegetariers groeit hard! Of je nu stopt met vlees eten voor je eigen gezondheid, voor het klimaat of omdat je niet langer wilt bijdragen aan het massale dierenleed in de intensieve veehouderij; de uitkomst is hoe dan ook positief voor de varkens!

Doe mee!
Daarom roepen we iedereen op om twee dingen te doen:

1) Doe mee met de Week Zonder Vlees! Je zult ontdekken hoeveel heerlijke gerechten er zijn zonder vlees. Die kun je ook nog eens eten met een volstrekt zuiver geweten, omdat je er zeker van bent dat er geen dier voor je maaltijd heeft hoeven lijden.

2) Help ons in de strijd tegen de intensieve varkenshouderij! Teken de petitie voor meer en betere controles in de varkenshouderij, want alle dieren verdienen goede zorg!

 

 

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood