Zakenman looft 3000 euro beloning uit voor klokkenluider slachterij

29 maart 2017
Varkens in de bio-industrie

We riepen gisteren al mensen die werken in een slachthuis of daar gewerkt hebben op om misstanden te melden. Nu heeft de Rotterdamse zakenman en dierenvriend Ed Albers een beloning van 3000 euro toegezegd voor klokkenluiders met gedegen berichten over misstanden in slachterijen.

Update: een tweede sympathisant heeft 500 euro extra toegezegd.
Update 2: Dierenarts Kruithof heeft 200 euro extra toegezegd voor klokkenluiders.

We hebben inmiddels al contact gehad met oud-werknemers van slachterijen die het beeld van de stichting, dat ook in Nederland misstanden in slachterijen voorkomen, bevestigen. Helaas durft hiervan nog niemand in de media te komen.

Uit de school klappen

Hans Baaij: “Het getuigt van moed als mensen uit de school willen klappen en hun verhaal, al dan niet anoniem, voor de media willen doen. We zijn daarom zeer blij dat Ed Albers hier een beloning voor beschikbaar stelt. Hopelijk trekt het mensen over de streep. Vanzelfsprekend zullen we van te voren het realiteitsgehalte van de verhalen goed controleren”.

Melding doen

(Oud)werknemers en andere betrokkenen van slachterijen die met misstanden bij varkens, herkauwers of pluimvee te maken hebben of hebben gehad, kunnen contact met ons opnemen via [email protected] of kunnen ons tijdens kantooruren bellen op 020-6177757. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben ook jouw hulp nodig.

Ja, ik help de varkens

Nee, bedankt (ik ben al donateur)