Al 67.893 zakken gedoneerd!

0
75.000

Ja, ik help Sinterklaas en doneer voor jutezakken!

Deze Sinterklaas geef ik een surprise aan moedervarkens en hun biggetjes. Ik doneer jutezakken, die worden uitgedeeld aan zeugen en biggetjes in de intensieve varkenshouderij. Zo maak ik de feestdagen iets fijner voor de varkens!

Deze actie is inmiddels gesloten. Het is helaas niet meer mogelijk om nog jutezakken te bestellen. Heb je gedoneerd voor de jutezakken? Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de actie.

Meer doen voor de varkens?

Word donateur

Geef varkens jutezakken cadeau voor Sinterklaas!

Als varkens verlanglijstjes konden maken, dan zouden ze waarschijnlijk vragen om cadeaus die Sinterklaas ze niet kan geven binnen de intensieve veehouderij. Meer ruimte. Stro. Schone lucht. Af en toe een frisse snuit halen.

Eén bescheiden wens ligt wél binnen het bereik van de goedheiligman: hij kan varkensgezinnen verblijden met een jutezak. In de kraamkooi kan de aanstaande moeder de juten doeken besnuffelen en tot een nestje vormen. En na de bevalling hebben de biggetjes iets om op te liggen. Iets dat zachter is dan beton of plastic, en iets dat ruikt naar mama!

Nee, met zo’n juten doek kan de zeug geen volwaardig nest bouwen, maar ze kan hiermee wel voldoen aan haar nesteldrang.

Van alle donaties brengen we jutezakken naar tienduizenden moedervarkens en biggetjes. Zo maken we hun winter iets warmer. Doe je mee?

Campagnenieuws

Ben je ook zo benieuwd wat er op 5 december is gebeurd met de jutezakken die zo massaal zijn gedoneerd? Bekijk de video!

Lees verder...

Een hoogzwangere zeug wil maar één ding: een veilig en warm nest bouwen voor haar biggetjes. In de natuur graaft ze eerst een ondiepe kuil door met haar voorpoten in de aarde te krabben en te wroeten met haar snuit. Vervolgens bedekt ze die kuil met zacht materiaal voor haar gevoelige uiers. Vaak trekt ze nog wat takken over het nest voor extra beschutting. 

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood