Gun hen ook een surprise

Al 47.820 zakken gedoneerd!

0
40.000

Ja, ik help Sinterklaas en doneer voor jute zakken!

Moedervarkens en haar biggetjes mogen niet door de Sint worden vergeten. Daarom doneer ik een paar jute zakken, die op pakjesavond worden uitgedeeld aan zeugen in de intensieve houderij. Zodat ook zij een wat prettigere feestmaand tegemoet kunnen zien.

Deze actie is inmiddels gesloten. Het is helaas niet meer mogelijk om nog jute zakken te bestellen. Heb je gedoneerd voor de jute zakken? Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de actie.

Meer doen voor de varkens?

Word donateur

De feestmaand mag voor varkens ook wel prettiger

Als varkens verlanglijstjes konden maken, zouden ze waarschijnlijk vragen om allerlei dingen die Sint ze niet kan geven. Meer ruimte. Stro. Schone lucht. Af en toe een frisse snuit mogen halen.

Een bescheiden wens ligt wél binnen het bereik van de goedheiligman: hij kan (aanstaande) varkensgezinnen verblijden met een jute zak. De moeder in spe kan hier de lange, lege dagen in de kraambox mee vullen; ze zal kauwen op het materiaal en het tot een nestje proberen om te vormen. En na de bevalling hebben de biggetjes iets om op te liggen dat zachter is dan beton of plastic, en dat nog naar mama ruikt ook.

Nee, met zo’n jute doek kan de zeug geen volwaardig nest bouwen, maar het lijkt er wel op. En in de intensieve landbouw is dat heel wat.

Van alle donaties kunnen er naar duizenden moedervarkens en biggetjes jute zakken worden gebracht. zodat zij er deze winter iets warmer bijzitten.

Ben jij varkenshouder en gebruik je nog geen jute doeken, maar wil dat wel graag uitproberen? Meld je dan via info@varkensinnood.nl bij ons aan. Je ontvangt dan gratis jute zakken en eventueel bevestigingsmateriaal. Er zitten geen verplichtingen aan vast!

Campagnenieuws

Een zwangere zeug heeft de natuurlijke behoefte een nest te maken voor haar biggetjes, maar dat is in de vee-industrie onmogelijk. Daarom startten wij in november een actie om zeugen en hun biggetjes jute zakken te kunnen geven.

Lees verder...

Jute zakken

Goed nieuws: de eerste lading jute zakken wordt op 5 december uitgedeeld. Samen met ons zal Sinterklaas 's middags afreizen naar de boerderij van Johnny Hogenkamp in Dalfsen om een stapel pakketjes aan de varkens te geven.

Lees verder...

Onze blijmoedige Sinterklaascampagne heeft een onverwacht treurige wending gekregen. De vakbond van varkenshouders (NVV), zo vernamen we gisteren, raadt haar leden af om een cadeautje aan te nemen van Varkens in Nood.

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood