6.395 mensen hebben meegedaan aan deze pledge!

0
10.000

Ja, ik neem afstand van ING zolang zij dierenleed financiert!

Met het meedoen aan deze pledge, beloof ik plechtig dat ik geen zaken meer doe met ING, zolang deze bank de bedrijven van Straathof en andere dieronvriendelijke megastallen blijft financieren!

Vul je gegevens in en klik op verstuur.

Zojuist meegedaan

2 uur 1 min
Danny Malipaard
19 uur 48 min
Gerard van Brussel
1 dag 5 uur
G.K. Immink
1 dag 7 uur
T van Holland
1 dag 18 uur
Anoniem

ING financiert 'varkensbaron' Straathof

ING Bank financiert dieronvriendelijke varkensstallen van de in opspraak gekomen varkenshouder Straathof. Onlangs zijn 24.000 varkens levend verbrand omdat ze opgesloten zaten in een van zijn varkensflats zonder brandveiligheidsmaatregelen.

ING Bank heeft een enorme impact op onze maatschappij door de investeringen die zij doet. Maar in plaats van diervriendelijke veehouderij te stimuleren, kiest de bank ervoor te investeren in megastallen vol dierenleed, zoals de afgebrande varkensflat van Straathof. Wie een blik werpt op de Eerlijke Geldwijzer ziet dat dierenwelzijn niet écht belangrijk gevonden wordt bij ING. De bank financiert niet alleen megastallen, maar ook veetransporteurs en vleesverwerkers zonder fatsoenlijke normen te stellen aan dierenwelzijn.

ING moet de financiering van Straathof intrekken op grond van wangedrag van Straathof jegens zijn varkens en bouwprojecten van Straathof niet meer financieren, zoals de geplande megastal in Mariënheem (gemeente Raalte) of een nieuwe varkensflat in Erichem.

Genoeg is genoeg, zeggen meer dan 45.000 ondertekenaars van de petitie tegen Straathof. Wat er gebeurd is bij deze varkenshouder mag zich niet herhalen. We roepen iedereen op om geen zaken te doen met ING Bank zolang zij de bedrijven van Straathof en andere dieronvriendelijke megastallen blijft financieren.

Campagnenieuws

Vandaag, donderdag 31 mei, zitten Varkens in Nood en ING en ABN AMRO tegenover elkaar bij de Reclame Code Commissie. Of we de zaak gaan winnen, is spannend.

Lees verder...

Hulde aan de SP! Ze stellen vandaag Kamervragen over wéér een stalbrand met veel dodelijke slachtoffers.

Lees verder...

Uit onderzoek blijkt dat de ING bank de financier is van de (brandgevaarlijke) varkensstallen van Straathof. In één van die stallen verbrandden recent 24.000 varkens.

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood