Verplicht onafhankelijk cameratoezicht in slachthuizen!

Verplicht onafhankelijk cameratoezicht in slachthuizen!

Na het zien van de schokkende undercoverbeelden uit slachthuis Gosschalk gaan er ook in de Tweede Kamer stemmen op een einde te maken aan dit soort misstanden. De Kamer gaat binnenkort met minister Schouten in debat over de structurele problemen bij slachthuizen. Dit is dus hét moment om strengere maatregelen te eisen. Teken daarom nu de petitie voor verplicht onafhankelijk toezicht in slachthuizen!

Tijdelijk sluiten van één slachthuis is niet genoeg

Slachthuis Gosschalk is twee maanden gesloten geweest en is nu onder strenge voorwaarden weer open. Dit resultaat hadden we niet kunnen bereiken zonder jouw hulp! Nu vragen we opnieuw je steun om een einde te maken aan de vele overtredingen in slachthuizen. Want het tijdelijk sluiten van één slachthuis helpt niet tegen de vele mishandelingen die dagelijks in vrijwel elk slachthuis plaatsvinden. 

Teken de petitie voor onafhankelijk toezicht!

Onze undercoveractie bij Gosschalk maakt pijnlijk duidelijk dat het huidige toezicht ernstig tekortschiet. Zelfs mét cameratoezicht en een NVWA-inspecteur in het pand werden dieren geschopt en geslagen, kregen ze illegale elektrische schokken en werden ze voortgesleept aan hun oren. Om dit soort wangedrag effectief te bestrijden, is het noodzakelijk dat het personeel en de dieren altijd volledig zichtbaar zijn voor de camera's. Er mogen geen hoekjes zijn waar dierenmishandeling ongezien blijft. Daarnaast moet het beeldmateriaal gecontroleerd worden door een onafhankelijke partij buiten het slachthuis.

Wil jij ook een einde aan de overtredingen in slachthuizen? Teken de petitie!

Ja, er moet strenger en onafhankelijk cameratoezicht komen in alle slachthuizen!

Ik roep de Tweede Kamer op om in actie te komen!

Vul je je telefoonnummer in? Dan kan Varkens in Nood jou telefonisch benaderen voor giftverzoeken of updates over deze campagne.
Bekijk onze privacyverklaring.

Op naar 40.000 handtekeningen!

36.582
Deel deze campagne