Help mij aan een beter leven?

67.124 mensen hebben getekend!

0
60.000

Ja, ik teken vóór verandering!

Het is tijd voor verandering. De overheid moet de zieke varkenssector saneren en investeren in nieuwe, veelbelovende vervangers van vlees, zuivel en eieren. Deze transitie moet mogelijk gemaakt worden door een accijns op vlees.

Nu is het moment.

Lees hier het voorstel van Varkens in Nood over de toekomst van de varkenshouderij.

Deze actie is afgelopen op dinsdag 9 februari 2016 om 17.30 uur. Het is helaas niet meer mogelijk om te tekenen.

De petitie is op donderdag 11 februari aangeboden aan staatssecretaris van Dam in Den Haag.

Meer doen voor de varkens?

Word donateur

Verandering in de varkenshouderij

Varkens in Nood heeft alle misstanden bij varkens op een rij gezet in een nieuw rapport. Dat zijn er 120. Doorligwonden, maagzweren, overvolle stallen, speendiarree, ongeschikt afleidingsmateriaal, uitputting en stress door continu zwanger zijn en ga zo maar door. Al die ellende levert de varkensboeren niets op; de varkenssector staat er slechter voor dan ooit en een groot deel van de boeren staat op het punt om failliet te gaan. Het is NU de hoogste tijd voor verandering! 

Het is tijd om te bouwen aan een schone, gezonde en diervriendelijke toekomst. Doe jij mee? Varkens in Nood schreef een voorstel om de transitie van een zieke overproducerende varkenssector naar kleinschalig, duurzaam en meer vleesvervangers mogelijk te maken.

Campagnenieuws

big ligt op betonvloer

De intensieve veehouderij drukt zwaar op Nederland. Heel veel dieren produceren heel veel poep en dus heel veel giftige stoffen. De omgeving pikt het niet langer en klaagt massaal over stank en gezondheidsgevaren. De oplossingen van de overheid? Fabrieksmatige ingrepen, die dier én mens in gevaar brengen.

Lees verder...

De Duitse varkenshouder, waarbij op het bedrijf schokkende undercoverbeelden werden gemaakt, heeft per brief laten weten stappen te hebben ondernemen tegen de medewerkster die biggen doodsloeg, zo laat Stern TV weten.

Lees verder...

Ik dacht dat ik alles al eens had gezien. Maar de undercoverbeelden die ik vandaag bekeek overtreffen alles dat ik eerder zag. Ik kan niet stoppen met huilen. En toch wil ik met jullie delen wat ik heb gezien.

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood