Genoeg is genoeg

63.084 mensen hebben getekend!

0
70.000

Ja, ik teken voor een beroepsverbod voor 'varkensbaron' Straathof!

Genoeg is genoeg! 24.000 dode varkens in één nacht, veel te veel varkens in een stal, personeel dat biggen doodslaat, filmbeelden van dode en gewonde de biggen en veel overtreden milieuvergunningen: Adriaan Straathof is berucht. De man die in Duitsland al een beroepsverbod kreeg, mag in Nederland nog steeds doorgaan met zijn varkensfabrieken.

Ik eis dat 'varkensbaron' Straathof wordt gestopt en dat hij ook in Nederland een beroepsverbod krijgt. Laat Straathof nooit meer varkens houden!

Lees hier de volledige petitietekst

Deze actie is afgelopen op dinsdag 2 januari. Het is helaas niet meer mogelijk om te tekenen.

Meer doen voor de varkens?

Word donateur

Varkenshouder Straathof is al jarenlang omstreden

Eind juli verloren 24.000 varkens hun leven in de grootste Nederlandse stalbrand ooit. Tot donderdagavond leefden de varkens in een twee verdiepingen hoge, voormalige kippenstal zonder brandveiligheidsmaatregelen. Eigenaar van deze varkensfabriek is 'varkensbaron' Adriaan Straathof. Overal waar hij stallen heeft komt hij in opspraak: hij houdt meer dieren in de stal dan toegestaan, lapt milieuregels en dierenwelzijnswetten aan zijn laars en procedeert tegen gemeentes die hem proberen tegen te houden.

Dierenbeschermers, de NVWA en de Duitse politie constateerden vele misstanden en wetsovertredingen: bloedende en dode biggen, dieren die zonder drinkwater zaten, zieke varkens die aan hun lot werden overgelaten, zeugen in te krappe kooien en zwakke biggen die door het personeel werden doodgeslagen op het beton. De biggensterfte op één van de bedrijven was bijna 30%. In Duitsland was een politie-inval de druppel: door de rechter én in hoger beroep werd Straathof verantwoordelijk gehouden voor de omgang met de dieren op zijn bedrijf en het werd hem daarom verboden nog langer varkens te houden. In Nederland kreeg Straathof vele processen verbaal, geldboetes, waarschuwingen en een voorwaardelijke stillegging van drie maanden opgelegd.

Toch verleende de Nederlandse gemeente Raalte diezelfde Straathof recent nog een vergunning voor nóg een varkensfabriek. 11.400 varkens zullen daar een dieronterend bestaan leiden om vervolgens als goedkope kiloknaller te eindigen. En als de rook in Erichem neergedaald is, zal waarschijnlijk een nieuwe stal de plaats van de oude innemen.

De afschuwelijke brand bewijst opnieuw dat deze 'ondernemer' niet in staat is tot een respectvolle omgang met dieren: twee verdiepingen varkens leefden in een stal zonder brandalarm en zonder toezicht. Een stal, waaruit de varkens onmogelijk konden wegkomen. Laat deze 24.000 varkens Straathofs laatste slachtoffers zijn!

Op het beroepsverbod in Duitsland had een beroepsverbod in de gehele EU moeten volgen, te beginnen in Nederland, dan was deze varkens de verbrandingsdood bespaard gebleven. Teken nu de petitie en stop Straathof: de ondernemer in dierenleed!

Campagnenieuws

De Duitse stallen van Straathof staan te koop. Om ze verkoopbaar te maken was €25 miljoen nodig. Wat koop je daarvoor? Afleidingsmateriaal, ruimere hokken en eindelijk de wettelijke ruimte voor zeugen zodat ze, o luxe, languit op hun betonnen vloer kunnen liggen.Nogal pijnlijk om te lezen dat dat alleen lukt als de helft van de boxen leeg blijft.

Lees verder...

Voor Adriaan Straathof is het boek in Duitsland gesloten. Hij heeft een beroepsverbod en de banken verkopen zijn bezittingen. 

Lees verder...

de Knorhof afgebrand

Ruim 62.000 mensen hebben onze petitie tegen de beruchte varkensboer Straathof al getekend en velen hebben gedoneerd, onder andere de bekende Rotterdamse ondernemer Ed Albers. We willen jullie hiervoor heel hartelijk danken! Met dit geld zijn we twee procedures begonnen.

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood