Genoeg is genoeg

61.819 mensen hebben getekend!

0
60.000

Ja, ik teken voor een beroepsverbod voor 'varkensbaron' Straathof!

Genoeg is genoeg! 24.000 dode varkens in één nacht, veel te veel varkens in een stal, personeel dat biggen doodslaat, filmbeelden van dode en gewonde de biggen en veel overtreden milieuvergunningen: Adriaan Straathof is berucht. De man die in Duitsland al een beroepsverbod kreeg, mag in Nederland nog steeds doorgaan met zijn varkensfabrieken.

Ik eis dat 'varkensbaron' Straathof wordt gestopt en dat hij ook in Nederland een beroepsverbod krijgt. Laat Straathof nooit meer varkens houden!

Lees hier de volledige petitietekst

Vul je gegevens in en klik op verstuur.

Zojuist getekend

8 min 3 sec
Gerrit Van den brom
8 min 37 sec
Joann Kamphuis
1 uur 29 min
Marcia Gerrits
3 uur 50 min
Anoniem
5 uur 31 min
joska de Kruijf

Varkenshouder Straathof is al jarenlang omstreden

Eind juli verloren 24.000 varkens hun leven in de grootste Nederlandse stalbrand ooit. Tot donderdagavond leefden de varkens in een twee verdiepingen hoge, voormalige kippenstal zonder brandveiligheidsmaatregelen. Eigenaar van deze varkensfabriek is 'varkensbaron' Adriaan Straathof. Overal waar hij stallen heeft komt hij in opspraak: hij houdt meer dieren in de stal dan toegestaan, lapt milieuregels en dierenwelzijnswetten aan zijn laars en procedeert tegen gemeentes die hem proberen tegen te houden.

Dierenbeschermers, de NVWA en de Duitse politie constateerden vele misstanden en wetsovertredingen: bloedende en dode biggen, dieren die zonder drinkwater zaten, zieke varkens die aan hun lot werden overgelaten, zeugen in te krappe kooien en zwakke biggen die door het personeel werden doodgeslagen op het beton. De biggensterfte op één van de bedrijven was bijna 30%. In Duitsland was een politie-inval de druppel: door de rechter én in hoger beroep werd Straathof verantwoordelijk gehouden voor de omgang met de dieren op zijn bedrijf en het werd hem daarom verboden nog langer varkens te houden. In Nederland kreeg Straathof vele processen verbaal, geldboetes, waarschuwingen en een voorwaardelijke stillegging van drie maanden opgelegd.

Toch verleende de Nederlandse gemeente Raalte diezelfde Straathof recent nog een vergunning voor nóg een varkensfabriek. 11.400 varkens zullen daar een dieronterend bestaan leiden om vervolgens als goedkope kiloknaller te eindigen. En als de rook in Erichem neergedaald is, zal waarschijnlijk een nieuwe stal de plaats van de oude innemen.

De afschuwelijke brand bewijst opnieuw dat deze 'ondernemer' niet in staat is tot een respectvolle omgang met dieren: twee verdiepingen varkens leefden in een stal zonder brandalarm en zonder toezicht. Een stal, waaruit de varkens onmogelijk konden wegkomen. Laat deze 24.000 varkens Straathofs laatste slachtoffers zijn!

Op het beroepsverbod in Duitsland had een beroepsverbod in de gehele EU moeten volgen, te beginnen in Nederland, dan was deze varkens de verbrandingsdood bespaard gebleven. Teken nu de petitie en stop Straathof: de ondernemer in dierenleed!

Campagnenieuws

Bij de Provincie Gelderland en bij de Gemeente Buren is door Varkens in Nood, Dier&Recht en Leefbaar Buitengebied een verzoek ingediend om de bestaande omgevingsvergunning van Straathof voor de Knorhof in te trekken.

Lees verder...

Zeug

Een eerste succes in de Straathof-campagne! Onze roep om een beroepsverbod voor de ‘varkensbaron’ is al gehoord in politiek Den Haag. Frank Futselaar van de SP en Femke Arissen van de PvdD dienden een motie in die veehouders met een buitenlands beroepsverbod in Nederland kan stoppen. Die motie is nu in de Tweede Kamer aangenomen.

Lees verder...

enkele biggen gered

Weer een stalbrand. Weer gingen er duizenden dieren op een verschrikkelijke manier dood. Of waren het er toch “maar” honderden?

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood