Varkenshouder Straathof is al jarenlang omstreden | Varkens in Nood
Genoeg is genoeg

49.687 mensen hebben getekend!

0
60.000

Ja, ik teken voor een beroepsverbod voor 'varkensbaron' Straathof!

Genoeg is genoeg! 24.000 dode varkens in één nacht, veel te veel varkens in een stal, personeel dat biggen doodslaat, filmbeelden van dode en gewonde de biggen en veel overtreden milieuvergunningen: Adriaan Straathof is berucht. De man die in Duitsland al een beroepsverbod kreeg, mag in Nederland nog steeds doorgaan met zijn varkensfabrieken.

Ik eis dat 'varkensbaron' Straathof wordt gestopt en dat hij ook in Nederland een beroepsverbod krijgt. Laat Straathof nooit meer varkens houden!

Lees hier de volledige petitietekst

Vul je gegevens in en klik op verstuur.

Zojuist getekend

9 min 34 sec
Angela van Gaalen
21 min 34 sec
wilma Wikkerink
29 min 3 sec
Marlies de Boer
37 min 53 sec
Anoniem
55 min 15 sec
Lissy De poel

Varkenshouder Straathof is al jarenlang omstreden

Eind juli verloren 24.000 varkens hun leven in de grootste Nederlandse stalbrand ooit. Tot donderdagavond leefden de varkens in een twee verdiepingen hoge, voormalige kippenstal zonder brandveiligheidsmaatregelen. Eigenaar van deze varkensfabriek is 'varkensbaron' Adriaan Straathof. Overal waar hij stallen heeft komt hij in opspraak: hij houdt meer dieren in de stal dan toegestaan, lapt milieuregels en dierenwelzijnswetten aan zijn laars en procedeert tegen gemeentes die hem proberen tegen te houden.

Dierenbeschermers, de NVWA en de Duitse politie constateerden vele misstanden en wetsovertredingen: bloedende en dode biggen, dieren die zonder drinkwater zaten, zieke varkens die aan hun lot werden overgelaten, zeugen in te krappe kooien en zwakke biggen die door het personeel werden doodgeslagen op het beton. De biggensterfte op één van de bedrijven was bijna 30%. In Duitsland was een politie-inval de druppel: door de rechter én in hoger beroep werd Straathof verantwoordelijk gehouden voor de omgang met de dieren op zijn bedrijf en het werd hem daarom verboden nog langer varkens te houden. In Nederland kreeg Straathof vele processen verbaal, geldboetes, waarschuwingen en een voorwaardelijke stillegging van drie maanden opgelegd.

Toch verleende de Nederlandse gemeente Raalte diezelfde Straathof recent nog een vergunning voor nóg een varkensfabriek. 11.400 varkens zullen daar een dieronterend bestaan leiden om vervolgens als goedkope kiloknaller te eindigen. En als de rook in Erichem neergedaald is, zal waarschijnlijk een nieuwe stal de plaats van de oude innemen.

De afschuwelijke brand bewijst opnieuw dat deze 'ondernemer' niet in staat is tot een respectvolle omgang met dieren: twee verdiepingen varkens leefden in een stal zonder brandalarm en zonder toezicht. Een stal, waaruit de varkens onmogelijk konden wegkomen. Laat deze 24.000 varkens Straathofs laatste slachtoffers zijn!

Op het beroepsverbod in Duitsland had een beroepsverbod in de gehele EU moeten volgen, te beginnen in Nederland, dan was deze varkens de verbrandingsdood bespaard gebleven. Teken nu de petitie en stop Straathof: de ondernemer in dierenleed!

Campagnenieuws

enkele biggen gered

Weer een stalbrand. Weer gingen er duizenden dieren op een verschrikkelijke manier dood. Of waren het er toch “maar” honderden?

Lees verder...

Gisteren woedde een felle brand in varkensstal de Knorhof in Erichem. Alle aanwezige varkens zijn daarbij om het leven gekomen. We hebben tien opmerkelijke feiten over de ramp voor je op een rij gezet.

Lees verder...

Bij de brand in een varkensstal in Erichem, zijn 20.000 varkens omgekomen. Het zou daarmee wel eens de grootste ramp met varkens in 20 jaar kunnen zijn.

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood