Missie en visie

varkens-missie

Visie

Varkens in Nood ziet een toekomst waarin mensen in harmonie leven met de natuur. Een wereld waar de mens respectvol omgaat met de dieren en de planeet.

Wij zien een toekomst waarin plantaardige voeding de norm is, eventueel aangevuld met kleine porties kweekvlees. De intensieve veehouderij bestaat niet meer, en er is veel ruimte voor natuur en wilde dieren. In een eerlijke wereld hebben alle dieren een leven dat recht doet aan hun behoeftes.

Om dat doel te bereiken, moet er nog een hoop gebeuren. De mens gedraagt zich al eeuwenlang als absolute alleenheerser over alles wat leeft. De natuur wordt gezien als grondstof, alles van waarde wordt verbruikt en de rest vervuild. Dieren zijn er om op te eten, te gebruiken of te bezitten. Wilde dieren worden gedoogd zolang we er geen last van hebben, anders worden ze verjaagd of gedood. En elk jaar wordt hun leefgebied kleiner.

Ons economische model is gebaseerd op constante groei, een onmogelijk streven op een wereld met beperkte ruimte en grondstoffen. Deze omgang met de aarde leidt onherroepelijk tot onze eigen ondergang. Hoog tijd dus, voor een andere aanpak!

Missie

Het is onze missie om een einde te maken aan het leed van varkens in de intensieve veehouderij, en varkens een leven te geven dat past bij hun natuurlijke gedrag. Het is een smet op onze samenleving dat deze intelligente dieren hun leven lang opgesloten worden in een wreed systeem waarin hun waarde alleen wordt berekend op basis van een zo effectief mogelijk productieproces van geboorte naar slacht.

Varkens in Nood strijdt elke dag om de positie van varkens te verbeteren en het publiek te informeren over de misstanden in de varkensindustrie. 

We eten zelf geen dierlijke producten maar we begrijpen dat de overgang naar een plantaardig dieet een langzame transitie kan zijn die wellicht generaties kan duren. Tot die tijd, zijn we blij met elke verbetering van de levensomstandigheden voor varkens. 

Deel deze pagina