Nalaten voor de varkens

nalaten aan de varkens
Foto: Sabine Grootendorst/Varkens in Nood

Onze successen dankzij jouw steun

Sinds 1997 streven we naar een beter welzijn voor varkens door spraakmakende campagnes, voorlichting en juridische procedures. Met steun van mensen als jij publiceerden we petities, brandbrieven, onderzoek, rapporten en rechtszaken en zetten zo maximale druk op de overheid, de politiek, supermarkten, de vleesindustrie en de intensieve varkenshouderij. Samen zorgden we er zo onder meer voor dat overheid en de NVWA toezien op geschikt afleidingsmateriaal in stallen. Ook is er betere controle op het veetransport in Nederland. We dwongen verplicht cameratoezicht af in slachthuizen. En we maakten consumenten bewust van hun invloed op dierenwelzijn door de introductie van de Superwijzer, de Vleeswijzer en de Dierenwelzijnscheck. De strijd is echter nog lang niet gestreden.

Frederieke schoutenElke donatie – ongeacht het bedrag – draagt bij aan een betere toekomst voor de varkens. Een nalatenschap is een extra bijzondere schenking, waar we zeer blij mee en dankbaar voor zijn.

Frederieke Schouten, directeur Varkens in Nood

Varkens in Nood in jouw testament?

Bij overlijden gaat je nalatenschap naar je erfgenamen, maar via een testament kun je daarnaast je idealen op een bijzondere manier doorgeven. Als je een goed doel wilt opnemen als erfgenaam in je testament, dan is een bezoek aan de notaris noodzakelijk. 

Wil je meer weten over nalaten aan Varkens in Nood? Lucie Amse gaat graag met je in gesprek. Uiteraard is alles wat we bespreken vertrouwelijk en ben je tot niets verplicht. Bel Lucie op 020-617 77 57 of e-mail naar lucie@varkensinnood.nl.

Meer informatie over nalaten

  • Varkens in Nood heeft de ANBI-status en hoeft geen erfbelasting over jouw nalatenschap te betalen. Iedere euro is dus voor de varkens!
  • We zijn onafhankelijk van overheidssubsidies of het bedrijfsleven en onze campagnes zijn mogelijk dankzij de giften van onze achterban. 
  • Kies je ervoor Varkens in Nood op te nemen in je testament? Dan heeft de notaris deze gegevens nodig: Stichting Varkens in Nood, Tilanusstraat 8b, 1091 BH Amsterdam, ANBI/RSIN-nummer: 806211593, KvK-nummer: 41217397.
  • Op zoek naar een notaris? We werken samen met notaris J. van Zaane in Amsterdam, die verbonden is met Veenhof Notariaat (veenhofnotariaat.nl). Je kunt natuurlijk ook een notaris bij jou in de buurt zoeken (notaris.nl).
Deel deze pagina