Nalaten voor de varkens

Nalaten voor de varkens

Onze successen dankzij uw steun

Sinds 1997 streven we naar een beter welzijn voor varkens door spraakmakende campagnes, voorlichting en juridische procedures. Met steun van mensen als u publiceerden we petities, brandbrieven, onderzoek, rapporten en rechtszaken en zetten zo maximale druk op de overheid, de politiek, supermarkten, de vleesindustrie en de intensieve varkenshouderij. Samen zorgden we er zo onder meer voor dat overheid en de NVWA toezien op geschikt afleidingsmateriaal in stallen. Ook is er betere controle op het veetransport in Nederland. We dwongen cameratoezicht af in slachthuizen. En we maakten consumenten bewust van hun invloed op dierenwelzijn door de introductie van de Superwijzer, de Vleeswijzer en de DierenwelzijnsCheck. De strijd is echter nog lang niet gestreden.

Frederieke schoutenElke donatie – ongeacht het bedrag – draagt bij aan een betere toekomst voor de varkens. Een nalatenschap is een extra bijzondere schenking, waar we zeer blij mee en dankbaar voor zijn.

Frederieke Schouten, directeur Varkens in Nood

Varkens in Nood in uw testament?

Bij overlijden gaat uw nalatenschap naar uw erfgenamen, maar via een testament kunt u daarnaast uw idealen op een bijzondere manier doorgeven. Als u een goed doel wilt opnemen als erfgenaam in uw testament, dan is een bezoek aan de notaris noodzakelijk. 

Wilt u meer weten over nalaten aan Varkens in Nood? Eefje Klinkenberg gaat graag met u in gesprek. Uiteraard is alles wat we bespreken vertrouwelijk en bent u tot niets verplicht. Bel Eefje op 020-617 77 57 of e-mail naar eefje@varkensinnood.nl.

Meer informatie over nalaten

  • Varkens in Nood heeft de ANBI-status en hoeft geen erfbelasting te betalen over uw nalatenschap. Iedere euro is dus voor de varkens!
  • We zijn onafhankelijk van overheidssubsidies of het bedrijfsleven en onze campagnes zijn mogelijk dankzij de giften van onze achterban. 
  • Kiest u ervoor Varkens in Nood op te nemen in uw testament? Dan heeft de notaris deze gegevens nodig: Stichting Varkens in Nood, Tilanusstraat 8b, 1091 BH Amsterdam, ANBI/RSIN-nummer: 806211593, KvK-nummer: 41217397.
  • Op zoek naar een notaris? We werken samen met notaris J. van Zaane in Amsterdam, die verbonden is met Veenhof Notariaat (veenhofnotariaat.nl). U kunt natuurlijk ook een notaris bij u in de buurt zoeken (notaris.nl).

Vraag de brochure aan

Vraag onze nalatenschapsbrochure aan via onderstaande formulier. De brochure vertelt u meer over nalaten aan Varkens in Nood. We hopen dat de brochure u helpt om een weloverwogen keuze te maken. Als u na het lezen nog vragen hebt, neem dan gerust contact op.

Ontvang per e-mail of post
Deel deze pagina