Al 500.000 Europese handtekeningen tegen kooien!

Varken in buitenlucht

Al meer dan een half miljoen mensen in Europa tekenden ons grote Europese burgerinitiatief! Al deze mensen spreken zich luid en duidelijk uit tegen het houden van dieren in kooien in de vee-industrie. De teller van Stop de Kooien bereikte het afgelopen weekend de mijlpaal van 500.000 handtekeningen!

Honderden miljoenen productiedieren in de EU slijten hun hele leven achter tralies. Deze extreme opsluiting wordt structureel toegepast op vele verschillende dieren: zeugen worden gedwongen om hun biggen te zogen in kraamkooien, pasgeboren kalfjes staan eenzaam opgesloten in kale hokken, konijnen en kippen kwijnen weg in kleine kooien.

We voeren sinds vorig jaar samen met 140 andere organisaties campagne voor een Europees verbod op kooien in de vee-industrie. Het burgerinitiatief moet in één jaar tijd tenminste één miljoen handtekeningen ophalen om ervoor te zorgen dat de Europese Commissie zich over de kwestie gaat buigen.

Nu, vijf maanden na start van de petitie, is de helft van het benodigde aantal handtekeningen opgehaald. Dat is fantastisch nieuws! Veel dank aan alle ondertekenaars! We zitten op schema, maar we zijn er nog niet, dus de aandacht mag niet verslappen.

Intensieve veehouderij met kooien is onnodig wreed en niet meer van deze tijd. Dit grote Europese burgerinitiatief wil voor eens en altijd een einde maken aan deze barbaarse praktijken. Sluit je aan bij het verzet en laat Europa kappen met kooien!

Teken en deel ook de petitie!

Deel dit artikel
Frederieke Schouten

Als veearts werkte ik zeven jaar lang tussen de varkens in de intensieve veehouderij. Ik werd daar dagelijks geconfronteerd met structurele misstanden en schrijnend dierenleed. Toen ik inzag dat ik als veearts te weinig kon doen voor de varkens maakte ik de overstap naar Varkens in Nood. Nu ben ik directeur van dierenrechtenorganisaties Varkens in Nood en Dier&Recht en probeer ik als actievoerder het welzijn van miljoenen varkens in Nederland te verbeteren.