Dirk en Mora gedagvaard om castratie biggen

1 december 2010
Standaard afbeelding

Supermarkt  Dirk van den Broek en snackfabrikant Mora zijn door de stichtingen Varkens in Nood en Dier&Recht gedagvaard omdat ze nog altijd niet hebben toegezegd geen vlees van gecastreerde varkens te zullen verkopen.

Ondanks het feit dat vrijwel alle supermarkten, waaronder Albert Heijn en C1000, gestopt zijn of gaan stoppen met de verkoop van vlees van gecastreerde dieren, weigeren Dirk en Mora deze toezegging te doen aan de stichtingen. Dit is extra merkwaardig omdat er volgens slachters meer dan voldoende ongecastreerd varkensvlees beschikbaar is dat gegarandeerd vrij is van berengeur. Soms zelfs tegen lagere kosten. Dus wat houdt Dirk en Mora tegen? Ondanks herhaalde verzoeken om toezeggingen of tenminste enige uitleg, zwijgen Dirk en Mora hierover.

De deurwaarder heeft de 61 bladzijden van de Dagvaarding en de 40 bijbehorende producties aan beide bedrijven betekend. Indien Dirk en/of Mora niet ingaan op de eis van Varkens in Nood en Dier&Recht dat de inkoopvoorwaarden voorschrijven dat varkensvlees afkomstig dient te zijn van niet gecastreerde dieren, dan zal begin 2011 deze zaak voor de Rechtbank Amsterdam dienen.

Eerder gingen Albert Heijn, C1000 en Sligro al overstag nadat ze waren gedagvaard.

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de varkens

Nee, bedankt (ik ben al donateur)